Экономика

Восени зросте пенсія

«У нас проблема одна: якщо протягом останніх двох років ми піднімали мінімальний розмір пенсій, то пенсії від 1300 до 3000 гривень практично не осучаснював і не підвищувалися. Люди, які чесно відпрацювали все своє життя і отримували таку пенсію, їм пенсія не була проіндексована протягом останніх 3-4 років. Тому ми хочемо зробити так, щоб в цьому році, можливо, з жовтня або листопада, провести осучаснення пенсій цій категорії громадян», — розповів Розенко.

Він також зазначив, що зараз в уряді шукають для цього ресурси.

До кінця 2016 року темпи зростання соціальних стандартів перевищать показники інфляції. Про це 4 серпня в інтерв’ю телеканалу «NewsOne» заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

«Ми прогнозуємо цього року, що збільшення соціальних стандартів відбудеться все ж темпами більшими, ніж інфляція в Україні», — заявив Розенко. За його словами, згідно з останніми даними, вперше за 3 роки зростання реальної заробітної плати зріс на 12% з урахуванням інфляції.

Сьогодні середній розмір заробітної плати в Україні становить близько 5000 гривень.

Нагадаємо, раніше Розенко заявляв, що для забезпечення більш прозорого та якісного доступу ліків на український ринок повинні бути внесені зміни в 25 нормативних актів Кабінету міністрів України (КМУ) та Міністерства охорони здоров’я.

Бджола

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Пенсия вырастет на столько, сколько удастся украсть или подзаработать на леваке и тогда, когда ты это сделаешь.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button