Общество

"Приділяється посилена увага щодо забезпечення прав журналістів", - стверджують в прокуратурі Миколаївщини

«Органами прокуратури області приділяється посилена увага щодо забезпечення прав журналістів при здійсненні ними своєї професійної діяльності», — повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Так, за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 1 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній професійній діяльності та насильства стосовно журналістів ТОВ «Інформаційне агентство Українська Медіа група».

Нагадаємо, інцидент стався 5 травня цього року біля приміщення адміністративної будівлі Центрального районного суду м. Миколаєва. Двоє мешканців міста Херсона, яких судять за напад на патрульних поліцейських, перешкоджали журналістам здійснювати фотозйомку та застосували насильство до одного з них.

«На *уй ты лезешь… я разрежу тебя», — подсудимый херсонец
угрожал николаевскому журналисту (Видео +18)

Їх дії кваліфіковано за ч.1 ст.28, ч.1 ст.171 та ч.1 ст.345-1 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, погроза або насильство щодо журналіста, вчинене групою осіб).

Пізніше повідомлялося, що ті зухвалі херсонці вибачилися перед журналістом і конфлікт вважався ними вичерпаним.

Незважаючи на це, на підставі зібраних доказів у кримінальному провадженні, прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно вказаних осіб у вчиненні ними кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, «Корабелів.Інфо» писали про те, що вже третій рік після відкриття кримінального провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності на президентських виборах 2014 р. членом ДВК №480800 (розташованої  в Корабельному районі) Євгеном Базулько справа досі не передана до суду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button