Общество

На полігоні «Широкий лан» підняли прапори учасників навчання «Сі-Бриз 2016»

 

В понеділок ввечері на загальновійськовому полігоні «Широкий лан» відбулась урочиста церемонія підняття прапорів українсько-американського навчання «Сі-Бриз 2016».

Одеський регіональний медіа-центр МО України повідомляє, що церемонія відбувалась у польовому таборі, де мешкають учасники навчання. Участь у ній взяли українські, американські, грузинські, молдавські та румунські військовослужбовці. Це вояки тих підрозділів, які братимуть участь у відпрацюванні завдань сухопутного компоненту навчань «Сі-Бриз 2016».

На церемонії були присутніми перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов, керівник навчання від української сторони капітан 1 рангу Олексій Доскато і заступник керівника навчання від американської сторони капітан 2 рангу Кеннот Енгле.

Звертаючись до учасників навчання перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов побажав успіхів у відпрацюванні спільних завдань, а також звернув увагу на дотриманні усіх необхідних заходів безпеки.

Заступник керівника навчання від американської сторони капітан 2 рангу Кеннот Енгле у своєму виступі підкреслив, що спільні українсько-американські навчання «Сі-Бриз» тривають починаючи з 1997 року, відтак завжди проходили на високому організаційному рівні, і мали позитивний ефект для військових тих країн, які брали у них участь.

Через це, капітан 2 рангу Кеннот Енгле сподівається, що і цьогорічні навчання пройдуть успішно і з користю для його учасників.

Як планується, у заходах сухопутного компоненту навчань «Сі-Бриз 2016» візьмуть участь представники України, США, Грузії, Молдови та Румунії. Усього до 700 військовослужбовців морської піхоти та інших сухопутних підрозділів. Понад 140 одиниць автомобільної та бронетехніки, до 700 військовослужбовців морської піхоти та інших сухопутних підрозділів. Частина країн на навчанні представлена тренувальними групами, офіцерами штабу, спостерігачами та інструкторами. Україну, окрім ВМС і ДПС, представляють також особовий склад і техніка Сухопутних військ, Повітряних Сил та Національної гвардії.

«Сі Бриз — 2016» триватиме з 18 до 30 липня у північно-західній частині Чорного моря, Одеській та Миколаївській областях. Темою навчання є — проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні, метою — відпрацювання за стандартами провідних країн світу дій багатонаціональних штабів та сил під час планування і проведення міжнародної операції зі встановлення миру.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button