Экономика

Аграрії Вітовського району - лідери області з намолоту зерна

На полях Миколаївщини триває гаряча пора жнив. Наразі триває обмолот озимої і ярової пшениці, вівсу та майже завершено збирання ярового ячменю і зернобобових культур. Завершено збирання озимого ячменю та озимого жита.

Згідно з оперативними даними на ранок сьогоднішнього дня хліборобами вже намолочено 1,8 млн.тонн зерна нового врожаю. Середня урожайність ранніх зернових культур по області складає 31,2 ц/га, що на      2,3 ц/га більше, ніж на відповідну дату минулого року, — повідомили в ОДА.

В семи районах області вже намолочено більше ста тисяч тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур, а саме в Вітовському   (161,0 тис.тонн), Снігурівському (141,9 тис.тонн), Баштанському  (130,8 тис.тонн), Новоодеському – (126,2 тис.тонн), Веселинівському –   (114,7 тис.тонн), Вознесенському – (113,9 тис.тонн) та Березанському – (105,6 тис.тонн) районах.

Кращі темпи по збору урожаю зернових залишаються в Снігурівському, Новоодеському, Вітовському та Очаківському районах, де скошено і обмолочено 94-97 % площ.

Найвищу урожайність зернових культур забезпечено хліборобами Врадіївського – 41,6 ц/га, Арбузинського – 40,7 ц/га та Первомайського – 38,2 ц/га районів.

Поряд з цим зібрано ріпак з площі 8,1 тис. га, намолочено 12,4 тис. тонн при урожайності 15,3 ц/га.

В цілому на збиральних роботах за останню добу працювало 1360 од. зернозбиральних комбайнів, при цьому добовий виробіток на   1 комбайн склав – 20 га.

На звільнених площах проводиться підготовка ґрунту для посіву озимих сільськогосподарських культур урожаю 2017 року, на цей час фактично підготовлено 364 тис. га.

Бажаємо хліборобам області сприятливої погоди, наснаги та високих врожаїв.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button