ОбществоПроисшествия

За перше півріччя 2016 року в Корабельному районі виникло більше 80 пожеж. У ДСНС розповіли, де саме і чому

За перше півріччя 2016 року в Корабельному районі виникло 83 пожежі (2015 року — 70 пожеж; збільшення на 18,5%), з них пожеж «в житловому секторі» — 27 (2015 рік — 25; збільшення на 8%), пожеж на транспорті — 1 (2015 рік — 6 пожеж; зменшення на 83,6%), на відкритих територіях — 52 (2015 рік — 36; збільшення на 44,4%) та на об’єктах — 1 (2015 рік — 3; зменшення на 66,6%).

Внаслідок пожеж загинуло 0 осіб (у 2015 р. — 3 особи).

Лише в червні місяці на території Корабельного району м. Миколаєва виникло 26 пожеж.

Причинами пожеж стали: необережне поводження з вогнем — 63 випадки, підпал — 2 випадки, коротке замкнення електромережі — 7 випадків, необережність під час куріння — 5 випадків, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів — 4 випадки, порушення правил пожежної безпеки при проведенні вогневих та електрозварювальних робіт — 1 випадок, пустощі дітей з вогнем — 1 випадок.

У зв’язку з стійкою посушливою погодою постійно виникають пожежі сухої трави на відкритих територіях та існує велика ймовірність виникнення пожеж у лісових масивах. Прикладом є пожежі, які виникають на всій відкритій території Корабельного району.

Основними місцями виникнення пожеж є: відкрита територія за ТЦ «Епіцентр», відкрита територія за межами та в межах мікрорайону Кульбакино, відкрита територія за межами та в межах мікрорайону Балабанівка, стихійні сміттєзвалища в мікрорайоні Широка Балка.

Корабельним РВ ГУ ДСНС України у м місті Миколаїв постійно проводяться: рейди у лісних масивах, в місцях масового відпочинку людей, в житловому секторі; акції, що пов’язані з висвітленням правил пожежної безпеки; розповсюджуються листівки та проводяться інструктажі щодо додержання правил пожежної безпеки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button