ОбществоПолитика

Чи ліквідують адміністрації районів та якою буде нова структура міськвиконкому? Робоча група почала вносити свої пропозиції

7 липня в міськвиконкомі пройшло засідання робочої групи з питань розробки нової структури Миколаївської міської ради, яка була створена розпорядженням міського голови №68.

Очолює робочу групу мер Миколаєва О. Сєнкевич. Він запропонував присутнім ознайомитися з проектом нової структури виконавчих органів міськради та внести свої корективи:

— Наразі це концепція, виходячи з якої ми повинні почати обговорення. Ми хочемо почути критику від присутніх, а після відпрацювання питань щодо концепції, перейдемо до штатної чисельності…

Як розповів в.о. першого заступника міського голови Олександр Олефір, протягом року надійшло багато різних пропозицій, що стосуються структури органів виконавчої влади, проте у ході її розробки було прийнято рішення не змінювати підходи до організаційної складової, тобто, не ліквідовувати, як пропонувалося, всіх заступників, чи інше. Визначилися, що є необхідність створити ряд нових структурних підрозділів, які забезпечать більш ефективне виконання функцій органів місцевого самоврядування. Це управління екології (зараз в складі департаменту ЖКХ), управління енергозбереження та енергоефективності,   відділ внутрішнього аудиту, контролю та аналізу, крім того, необхідно розширити до існуючих нормативів відділ архітектурно-будівельного контролю, повернути управління капітального будівництва.

Також у зв’язку з впровадженням систем електронного документообігу, електронних баз даних, що передбачають первинну стандартизацію всіх підходів, необхідно доповнити функції стандартизації до функціоналу відділу з впровадження електронного врядування. Це буде відображено і у назві відділу.

Центр адміністративних послуг пропонується виділити у самостійний підрозділ – департамент надання адмінпослуг. Відділ підприємницької діяльності та управління з розвитку споживчого ринку планують об’єднати з управлінням економіки та інвестицій та створити департамент економічного розвитку.

Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій перейменують в управління інфраструктури, а архівний відділ, відповідно до нормативної бази, розділять на два відділи – архівний та архіви ліквідованих установ.

Ряд підрозділів, як відділ громадських зв’язків, відділ міжнародного співробітництва, прес-службу та патронатну службу об’єднають в департаменті «Адміністрація міського голови». Штатну чисельність виконавчих органів міської ради пропонується затвердити у кількості 900 осіб.

Після обговорення структури з членами робочої групи буде розпочата робота над розробкою положень всіх підрозділів, які міститимуть оновлені завдання та функції.

Депутати міської ради, представники громадськості висловили свої пропозиції щодо нового вигляду виконавчих органів міської ради, часом їх погляди були зовсім протилежними.

Зокрема, це стосується існування адміністрацій районів міста. Депутат міськради Ростислав Філевський вважає, що цілком можна обійтися і без них, адже, за його словами, в роботі адміністрацій спостерігається дублювання функцій. Депутат Сергій Ісаков зазначив, що він не підтримує існування адміністрацій з їх нинішніми функціональними обов’язками.

Натомість, депутат Олег Крісенко переконаний, що адміністраціям навпаки треба дати ще більше функцій, йдучи шляхом децентралізації.  В’ячеслав Апанасенко теж вважає, що в кожному районі повинен бути представник місцевого самоврядування.

Андрій Єрмолаєв подав пропозицію визначити відповідального за благоустрій у місті, оскільки ці функції розпорошені між кількома виконавцями.

IMG_6890

 

 Універсальної схеми управління містом не існує, — відзначив міський голова. – У нас не було мети створити новації. Вивчивши досвід успішних міст України, Евросоюзу, застосували його у нашому місті. Концепцію структури наразі вам представлено, щоб обговорити і згенерувати нові ідеї.

Міський голова Олександр Сєнкевич дав доручення Олександру Олефіру за два тижні підготувати детальний розпис нової структури, враховуючи кількість працівників у кожному підрозділі.

На думку членів робочої групи, вже до 15 серпня структура має бути оприлюднена на офіційному сайті міської ради, щоб у вересні робота над формуванням бюджету на 2017 рік проводилася вже відповідно до змін. 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. А кто то знает название сайта горисполкома на который любой желающий может написать предложения и жалобы по улучшению и реорганизацию управления городом????

    (Мэр клятвенно на выборах обещал.)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button