ОбществоЭкономика

За перше півріччя 2016 р. платниками Інгульського та Корабельного районів до бюджетів усіх рівнів сплачено більше 553 млн грн

Протягом січня-червня 2016 року платниками Інгульського та Корабельного районів до бюджетів усіх рівнів сплачено 553,6 млн. грн., що на 125,3 відс. більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, тобто додатково забезпечено 111,8 млн. гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року вдалося забезпечити позитивну динаміку надходжень до державного бюджету, додатково забезпечено 52,4 млн. гривень. За шість  місяців 2016 року до місцевого бюджету мобілізовано на 108,4 млн. грн. більше, ніж в 2015 році. Значну частину надходжень до місцевих бюджетів складає податок на доходи з фізичних осіб –188,3 млн. грн., плата за землю –54,3 млн. грн., єдиний податок –34,2 млн. гривень.

Так, юридичні та фізичні особи-підприємці Інгульського району сплатили до зведеного бюджету 391,7 млн. грн. податкових платежів, зокрема, державний бюджет отримав 152,3 млн. грн.,  до місцевого бюджету надійшло 239,4 млн. гривень.

За січень-червень 2016 року юридичні та фізичні особи-підприємці Корабельного району сплатили до зведеного бюджету 161,9 млн. грн. податкових платежів, зокрема, державний бюджет отримав 62,8 млн. грн.,  до місцевого бюджету надійшло 99,1 млн. гривень.

Трошки детальніше про сплату єдиного соціального внеску: тільки у червні 2016 р. від платників Інгульського та Корабельного районів надійшло 27,1 млн. грн. ЄСВ.

Так, протягом червня 2016 року отримано єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від роботодавців Інгульського району — 18,4 млн. грн., Корабельного – 8,7 млн. гривень.

Завдяки своєчасній сплаті єдиного внеску громадянам гарантується право на соціальний захист. Зокрема, захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення та інші  виплати.

Відповідно до Закону України від 24.12.2015 р. № 909 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» з 1 січня 2016 року відмінено класи професійного ризику, а загальну ставку нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування знижено до 22%. Виключення складає тільки зменшена ставка єдиного внеску на заробітну плату інвалідів для підприємств 8,41% та підприємств всеукраїнських громадських організацій інвалідів – вони не змінилися.

Про це повідомляє ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва (правонастуник ДПІ у Корабельному районі)

«Діяльність ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва і в подальшому буде направлена на збільшення надходжень до бюджетів, перш за все за рахунок підвищення рівня добровільної сплати. Отже, одним з основних завдань роботи податкової інспекції є покращення добробуту Миколаївщини та держави в цілому», — йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button