Экономика

Новопризначенний керівник про реальний стан речей у ДП «СМП «Октябрьск»: "Безлад!"

Виконуючий обов’язки директора державного підприємства «Спеціалізований морський порт «Октябрьск» Руслан Олейник тезово повідомив про реальний стан речей у ДП «СМП «Октябрьск».

В ГП «СМП «Октябрьск» — смена руководства. И.о. директора предприятия стал Руслан Олейник

Так, новий керівник СМП опублікував вчора ввечері пост у facebook:

«Саме сьогодні, у перший день роботи на посаді виконуючого обов’язки директора ДП «СМП «Октябрьск», не зважаючи на суттєвий брак часу, розумію, що край нагально треба відзвітувати про те, у якому стані я отримав важелі керівництва цим державним підприємством. По-перше, результати роботи «ефективних менеджерів» за останні чотири місяці мене просто приголомшили неймовірно різким спадом в розрізі результативності економічної частини. Не розумію зовсім, як взагалі таке було можливо, але план капітального інвестування було виконано аж на 0 (нуль) відсотків. Тобто взагалі нічого не було зроблено з того, що планувалося раніше. До речі, у звітах, наданих Міністерству, були інші показники, які засвідчували результати тільки станом на 2015 рік.

Вантажообіг, у порівнянні з минулорічними показниками, коли керманичем підприємства був Олександр Басюк, зменшився фактично у два рази. Тобто вщент знищіли всі позитивні напрацювання за останні три роки, причому «ефективні менеджери» впоралися з цим за якісь короткі чотири місяці.

На хвилиночку (!), фінансовий результат за другий квартал поточного року становить аж цілих 18 мільйонів гривень – за розрахованим до останньої літери фінансовим планом він має складати 79 мільйонів. Є різниця? І що цікаво, на питання до комерційної служби про те, куди поділися тони з причалів і де вони наразі знаходяться, я отримав «блискучу» відповідь: «У плані…»

Я вже не акцентую увагу на не зовсім законному виробництві на теренах порту однієї з фірм занадто відомої групи компаній «ОРЕХІМ» та на загрозу звільнення великої кількості наших працівників.

Так, саме на реальну загрозу, яку ми нівелюємо, увімкнувши червоне світло встановленню вагового комплексу однієї цікавої організації.

А якщо спробувати поглянути ближче саме на джерело таких реалій, розумієш, що система керівництва підприємством наразі знаходиться у якомусь «зачарованому» стані… Хто за що несе відповідальність – відомо тільки відповідальним. Безлад!

Так ось, до думки про капітальне інвестування. За умови невиконання плану капітального інвестування 2016 року, зважаючи на те, що сьогодні Міністерство інфраструктури та всі підприємства активізували роботу по поверненню ставки виплати дивідендів ДП на рівні 30 відсотків, нашому підприємству просто не дозволять проводити капінвестування при плануванні діяльності на 2017 рік.

Тобто простіше – державна компанія недостатньо заробляє для того, щоб дозволити собі покращувати інфраструктурні елементи. А чому ми так погано заробляємо? Питання, я вважаю, риторичне…

Можливо, комусь буде цікаво. Середнє зменшення обсягів вантажопереробки по усіх українських портах – 7 відсотків. У ДП «СМП «Октябрьск» цифра становить 50 відсотків. Хто винен? Питання знов риторичне.

До речі, багато якось нових клієнтів нашого портового оператора на тлі стрімкого зниження дохідності мають занадто високі знижки на послуги по обробці вантажів. Тобто, як ми бачимо, «ефективний менеджмент», активований морським заступником Міністра інфраструктури та народним депутатом, як і наголошувалось раніше, ні до чого позитивного не призвів.
Та, це так, знову до слова.

І наостанок. У післяобідній час «ефективні менеджери» почали стрімко розчинятися у повітрі. Здається, що від перенесеного стресу із завтрашнього дня вони усі опиняться на лікарняному. Хай і так, здоров’я – це, як кажуть, головне.

А якщо без химерних жартів, хочу сказати, що сьогодні я побачив насправді приємну реакцію колективу на новину про моє призначення виконуючим обов’язки директора ДП «СМП «Октябрьск» і, у свою чергу, хочу завірити колег: ми з вами спільною та виверженою працею знову зробимо наше підприємство сильним та таким, що має гарне майбутнє. Я обіцяю вам поряд з вами йти до цієї мети.

Отож чекайте на цікавий розвиток подій і надалі. Зобов’язуюсь чесно і прозоро інформувати громадськість про усе, що відбувається на підприємстві»

Читайте новини першими

Связанные статьи

23 комментариев

  1. Это у тебя мозги лохматые, мхом поросли из-за простоя.
    Руслан Николаевич - достойный человек, побольше бы таких

  2. я что то не пойму, все что забыли что этот "достойный человек" совсем недавно был замешан в пропаже Ваших миллионов со счетов предприятия, деньги отвезены в продажное министерство, продажному министру и вуаля... этот экономист уже в директорах. Вам что всем резко память отняло, или вас там зомбирует и вводит в транс якименко??? Ребята, проснитесь и поймите наконец что порт захватила власть далеко недостойных людей, гнилых, думающих о своем кармане, но удачно бросающих пыль в ваши полуслепые глаза!

    1. О. Це вже істерія. Іншого і чекати було годі. Не звертайте увагу на ДІЙСНО проплачених шісток олігархів, типа АДМіНА, які вже на смак відчували шалені гроші від прихватизації нашої Миколаівськоі перлини, на якій тримається величезна частина міського бюджету. Досить скулити,адміни. Скоро і до вас добереться народ. А краще вам зараз просто помовчати. З портом все буде добре, міністр інфраструктури поки що показав себе як чесна і дальновидна людина. Та і Руслан Миколаєвич можливо буде ще кісткою в горлі любителів легкої наживи. З ним такі номери не пройдуть. Так що з маленькою перемогою тебе, працьовитий трудовий колективе порту!!!!

  3. Реакция коллектива на такой поворот событий и правда позитивная!Очень рады этому назначению.И знаем Руслана Николаевича как опытного финансиста и порядочного руководителя!Бывает и такое.Да,руководят ребята жестко.Поэтому и дело шло и грузооборот был! Зарплату достойную получали.А это ли не важно?И когда встал вопрос о защите предприятия,тут знаете...сердце защимило...жаль стало отдавать!!!Поэтому коллектив поддержал Олейника,Басюка и Якименко.И хочется верить,что с такими руководителями у нас все будет отлично!

  4. поддержали под страхом увольнения обычные люди, а те,кого они привели в порт и само собой

  5. Боже спаси и сохрани порт от таких руководителей! Один лучше другого, блядь ! Ворье за ворьем !

  6. и эта пришмандовка - Зубкова опять перья расправить и будет людей унижать........сама пустая как пробка, не знает элементарных вещей, зато всех учит математике и грамматике

    1. Олень, таких как ты учить не только грамматике нужно, противно читать, ошибка за ошибкой ) Ну раз ты знаток элементарных вещей, погугли слово прИшмандовка ...? А за такое слово можно реально остаться без башки !!! Задумайся!

      1. Коллеги: ты об сосну головой не бился???)))Сходи в больничку, проверь головушку...хотя...забей, тебе ничего и никто уже не поможет!???

      2. Инквизитор, ты наверное башкой давно бахнутый если тут как шакал подтяфкиваешь

    2. Вас, дебилов, нужно не учить, а ногами пинать до проходной и забить во все украинские реестры ваши рожи, как в супермаркетах, чтоб все работодатели знали вас в лицо. Ты даже в комментах умудряешься писать с ошибками. Мой совет, найди зеркало, посмотри в него и удавись на веревочке по тихому. Все кто лайкнул и лайкнет то, что наскребло это недоразумение - чмошники!

  7. "виробництві на теренах порту однієї з фірм занадто відомої групи компаній «ОРЕХІМ» та на загрозу звільнення великої кількості наших працівників."
    о чем и о ком идет речь?

  8. Бывший заместитель по экономике бывшего директора сам став директором ругает "папередников", а значит и себя тоже, за плохие экономические показатели предприятия. Сразу видна школа Романчука

  9. Опомнитесь,люди! Если вы еще люди! Обзываете ,оскорбляете женщин?Кому же Зубкова так насолила?Человек на своем месте.И если указывает на ошибки,так это работа такая!Естественно,чтобы наш же порт не упал в грязь лицом,все рассматривает под лупу и заставляет переделывать! Некрасиво.Это наше родное предприятие,и за него надо бороться,грузопотоки увеличивать,а не грязью поливать своих же коллег!Очень обидно,что есть такие.Сейчас не ругаться надо,а работать! Проще всего написать-дура,козел,прОшмандовка,дебил.Люди,опомнитесь!А вообще то,не обращайте внимание на такие оскорбления.Это от глупости своей люди пишут.От злости.

    1. Она пусть сначала научится уважать людей, а то своих ошибок она не замечает почему-то

  10. Утырки, а не руководители... жлобное быдло......премию хрен людям выдать, главное в Киев бабки вывезти и потом директорами становиться и оседать в министерстве

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button