КультураОбщество

«Літня подорож у Книжкове королівство» - програма літнього читання у бібліотеці для дітей №8 (ВІДЕО)

Не можем без книги у світі ми жити,
Бо книга нас вчить, як потрібно дружити,
Як зло подолати, як хитрих провчити,
Як добрих і чуйних й сміливих любити.

Розпочалася пора літніх канікул, які з нетерпінням чекає кожна дитина. Щоб канікули пройшли цікаво, пізнавально та з користю, у бібліотеці для дітей №8 проходили презентації програми літнього читання – 2016 «Літня подорож у Книжкове королівство» для всіх читачів відділу книгообміну та сімейного читання – учнів 1-х, 2-х, 3-х та 4-х класів літніх шкільних таборів Корабельного району: для дітей літного шкільного табору МЗОШ №1, №54, №33, №43, №47, №49 та табору Корабельного дитячого центру.

Взяти участь у програмі мають можливість всі бажаючі читачі відділу.

Подорожувати влітку у Книжкове королівство може лише той, хто читатиме книги. Всім учасникам треба буде пройти п’ять сходинок, а тоді стати «Королем та Королівною першої сходинки Книжкового Королівства», прочитавши літом п’ять книг, «Королем та Королівною другої сходинки», прочитавши 10 книги, «Королем та Королівною третьої сходинки» — 15 книг, «Королем та Королівною четвертої сходинки» — 20 книг і «Королем та Королівною п’ятої сходинки» стане той, хто прочитає 25 і більше книг.

В допомозі для всіх читачів стане, запропонована бібліотекарями книжкова виставка – панораму «Подорож у Книжкове королівство» та інформаційні списки літератури для літнього читання читачам відділу — учням 1-х – 4-х класів.

У бібліотеці на відділі книгообміну та сімейного читання влітку будуть діяти літні майстерні для тих читачів, які бажають виготовляти своїми руками різні речі із кольорового паперу, малювати, ліпити із пластиліну, розфарбовувати. А також оголошується конкурс на найкращу річ – іграшку, маску, ляльку і т. п., зроблену своїми руками для книжкової виставки – інстоляції «Сходинки у Книжкове королівство», яка потім буде знаходитись на цій виставці і нею зможуть грати всі інші читачі. Голосування за найкращу річ почнеться у останній тиждень серпня на відділі книгообміну та сімейного читання, переможці отримають приз глядацьких симпатій на фінальному заході, який буде проходити в середині вересня.

Також на фінальному заході відбудеться нагородження учасників програми літнього читання – 2016 та концертна програма, в якій бібліотекарі відділу пропонують взяти участь всіх бажаючих читачів.

Організатори програми літнього читання «Літня подорож у Книжкове королівство» — бібліотекарі відділу книгообміну та сімейного читання Полковниченко Лілія Георгіївна та Дончевський Олександр Олександрович.

Дорогі діти – наші любі читачі! Вчіться в героїв книжок любити нашу рідну землю – її лани і ліси, міста і заводи, небо і річки, мову і мистецтво.

Людина, яка любить і вміє читати, – щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів. Друзі – це книги.

Читайте! Хай не буде у вас жодного дня, щоб ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги. Бажаємо вам гарного відпочинку, активного читання та успіхів!

Лілія Полковниченко,
провідний бібліотекар відділу книгообміну
та сімейного читання бібліотеки для дітей №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button