Общество

Лише "у разі визнання за доцільне" пропозиції миколаївців можуть реалізовуватися. Порядок розгляду електронних петицій змінено

Сьогодні, 9 червня, Миколаївська міська рада затвердила внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 28.01.2016 № 2/7 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій».

Якщо досі петицію розглядали депутати, то тепер вона буде направлятися профільному підрозділу міської ради.

Виконавчий орган Миколаївської міської ради розглядатиме електронну петицію протягом десяти робочих днів з дня опублікування інформації про початок розгляду електронної петиції.

Для участі у розгляді електронної петиції, у разі необхідності, буде запрошуватися автор електронної петиції, посадові особи виконавчих органів Миколаївської міської ради або органів державної влади, фахівці.

Порівняльна таблиця

до проекту рішення міської ради «Про внесення змін та доповнень
до рішення міської ради від 28.01.2016 № 2/7 «Про затвердження
Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій»

Існуюча редакція

Нова редакція

Абзац 3 пункту 2.2 Розділу ІІ

«Автор (ініціатор) електронної петиції, щодо оприлюднення якої отримано відмову, може виправити петицію і розмістити її повторно на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради.»

 

 

Пропонується виключити.

Пункт 3.2 Розділу ІІІ

«Особа, яка бажає поставити свій підпис на підтримку електронної петиції, повинна зареєструватися на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради шляхом заповнення відповідної форми. Після заповнення відповідної форми особа отримує лист на електронну пошту з пропозицією підтвердити свій голос»

 

«Особа, яка бажає поставити свій підпис на підтримку електронної петиції, повинна авторизуватись на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради шляхом використання сервісів Bank ID, Mobile ID або електронного цифрового підпису»

Розділ IV

«4.1. Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, оприлюднюється на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку петиції, а в разі отримання електронної петиції від громадського об’єднання – не пізніш як через два робочі дні після отримання такої петиції.

 

4.2. Миколаївський міський голова невідкладно, але не пізніше ніж через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції, направляє її на розгляд до постійної комісії Миколаївської міської ради, предметом відання якої є порушене автором петиції питання.

 

 

 

4.3. Постійна комісія не пізніше ніж через десять робочих днів після отримання електронної петиції розглядає електронну петицію на своєму засіданні.

На засідання постійної комісії, у разі необхідності, запрошується автор електронної петиції, посадові особи виконавчих органів Миколаївської міської ради або органів державної влади, фахівці, спеціалісти.

За результатами розгляду електронної петиції постійна комісія надає висновок або рекомендацію відповідно до компетенції, або готує проект рішення Миколаївської міської ради.

4.4. Миколаївський міський голова або виконавчі органи Миколаївської міської ради у разі отримання висновку або рекомендації від постійної комісії міської ради щодо електронної петиції, з метою вирішення питань, порушених у петиції, чи врахування поданих у ній пропозицій, вживають заходів у межах своїх повноважень.

 

 

 

 

 

 

4.5. У випадку підготовки проекту рішення з питання, зазначеного у електронній петиції, його розгляд здійснюється Миколаївською міською радою на найближчому пленарному засіданні у порядку, визначеному Регламентом Миколаївської міської ради.

 

 

 

 

 

 

 

4.6. Інформація про результати розгляду електронної петиції не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради, а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції або відповідному громадському об’єднанню, яке здійснювало збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції.

4.7. Інформація про кількість підписів, одержаних на підтримку електронної петиції, та строки їх збору зберігається протягом трьох років з дня оприлюднення петиції»

 

«4.1. Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, оприлюднюється на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку петиції, а в разі отримання електронної петиції від громадського об’єднання – не пізніш як через два робочі дні після отримання такої петиції.

4.2. Миколаївський міський голова невідкладно, але не пізніше ніж через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції, направляє її на розгляд до виконавчого органу Миколаївської міської ради, до компетенції якого належить вирішення порушеного автором петиції питання.

Копія електронної петиції для ознайомлення направляється до постійної комісії Миколаївської міської ради, предметом відання якої є порушене питання.

4.3. Виконавчий орган Миколаївської міської ради невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок розгляду електронної петиції розглядає електронну петицію.

Для участі у розгляді електронної петиції, у разі необхідності, запрошується автор електронної петиції, посадові особи виконавчих органів Миколаївської міської ради або органів державної влади, фахівці, спеціалісти.

4.4. Відповідь за результатами розгляду електронної петиції, у межах строку визначеного п. 4.3, готує виконавчий орган Миколаївської міської ради, якому Миколаївський міський голова доручив розгляд електронної петиції та не пізніше наступного робочого дня після закінчення розгляду електронної петиції оприлюднює її на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради, а також надсилає у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції або відповідному громадському об’єднанню, яке здійснювало збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції.

У відповіді на електронну петицію повідомляється про результати розгляду порушених у ній питань з відповідним обґрунтуванням.

4.5. У разі визнання за доцільне викладені в електронній петиції пропозиції можуть реалізовуватися виконавчим органом Миколаївської міської ради, до компетенції якого належить вирішення порушених питань.

У випадку, якщо для вирішення питань порушених в електронній петиції необхідне прийняття рішення Миколаївської міської ради, то таке рішення готується виконавчим органом Миколаївської міської ради в порядку, передбаченому Регламентом Миколаївської міської ради, та виноситься на розгляд постійної комісії Миколаївської міської ради, предметом відання якої є порушене питання.

Розгляд підготовленого проекту рішення з питання, зазначеного в електронній петиції, здійснюється Миколаївською міською радою на найближчому пленарному засіданні в порядку, визначеному Регламентом Миколаївської міської ради.

4.6. Інформація про кількість підписів, одержаних на підтримку електронної петиції, та строки їх збору зберігається протягом трьох років з дня оприлюднення петиції»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Если бы средства массовой информации были бы не насквозь продажными, то пропасть между властью и народом можно было бы преодолеть. Но они тоже хотят кормить своих детей и потому боятся до дрожи в коленках.

    После введения новых правил для электронных петиций, пропасть между властью и народом неизбежно необратима.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button