Общество

Правоохоронці запрошують миколаївців разом знешкоджувати нелегальні посіви маку та конопель

На території Миколаївської області розпочаті оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2016»

Відділ комунікації ГУНП в Миколаївській області нагадує, що у разі виявлення фактів незаконних вирощувань нарковмісних рослин, винні особи нестимуть відповідальність за ознаками ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель», що карається штрафом від ста до п’ятисот неоподаткованих мінімум доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк від трьох до семи років, або за ознаками ст.106 КУпАП «Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель», що передбачає покарання у вигляді штрафу від вісімнадцяти до ста неоподаткованих мінімум доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Протягом проведення оперативно-профілактичних заходів у 2015 році правоохоронцями обстежено понад 7,5 тисяч присадибних ділянок громадян та сільськогосподарських підприємств, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 180 кримінальних правопорушень за ознаками ст. 310 КК України, виявлено понад 15 тисяч незаконно посіяних рослин маку й коноплі, вилучено з незаконного обігу понад 10 кг. наркосировини. До адміністративної відповідальності за ознаками статей 106-1 «Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки» та 106-2 КУпАП «Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель» притягнуто 53 особи.

Правоохоронці звертаються до громадян, які володіють інформацією щодо фактів вирощування нарковмісних рослин, звертатись до територіальних відділів поліції або за телефоном «102». Конфіденційність гарантовано.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

    1. Пора государству использовать опыт всех передовых стран - легализировать и контролировать!!!

      Мы должны жить в цивилизованном государстве:
      Со всех точек зрения, даже с медицинской точки зрения гораздо лучше допустить к употреблению производные конопли, чем алкоголь и табак. Тем более, что во многих странах легализованы наркотики:

      Австралия

      Аргентина

      Бельгия

      Великобритания

      Германия

      Канада

      Мексика

      Нидерланды

      США

      Чехия

      Швейцария

      Христиания

      Люксембург

      Испания

      Португалия

      Ямайка

      и мн. др.

      Исчезнет коррупция.
      Наполнится бюджет.
      Милиция и бандиты перестанут крышевать сверхдоходный теневой бизнес.
      Привлечёт иностранных туристов.
      Общество станет честнее.

  1. Начёт мака правильно. Насчёт конопли неправильно. Почему бы не разрешить её выращивать чисто для себя? Без права продажи и дарения

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button