КультураОбщество

У Будинках культури Корабельного дітлахам створили територію гарного настрою

1 червня з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей за ініціативи Миколаївського міського палацу культури «Корабельний» (директор Олексій Чебан) та ГО МОДС «ДЮПР – Блискавка» (керівник Ірина Грачова) під егідою управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради (начальник Лілія Заворотня) та за підтримки адміністрації Корабельного району (голова Олександр Цуканов) був організований та проведений святковий концерт, розважальна-ігрова та конкурсно-пізнавальна програма «Дитяче свято – територія хорошого настрою».

Програму розпочали аніматори, які протягом усього заходу залучали дітей до участі в конкурсах та веселих танцювальних інтерактивних іграх, що дуже сподобалися малечі. Усі, хто долучався до конкурсно-розважальної програми, отримали солодощі, смачне морозиво та подарунки: настільні дитячі розважально-розвиваючі ігри, скакалки та мильні пузирі від адміністрації Корабельного району.  А ще малеча мала змогу розмалювати трішки похмурий погодній день у більш яскраву гаму кольоровою крейдою.

Виступи творчих колективів ММПК «Корабельний», танцювального центру «Bubble» були яскравими, веселими та викликали у присутніх море позитивних емоцій.  Майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва та аквагрим, які провели педагоги Миколаївського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді разом  із завідувачем організаційно-масового відділу Іриною Коваль, зацікавили багатьох присутніх, які власноруч мали можливість випробувати свої уміння та створити чудові вироби мистецтва.

Окрім розваг та конкурсів, на святі велика увагу була приділена й правилам безпеки. Так, команда ДЮПР «Блискавка» активно пропагувала правила поведінки під час надзвичайних ситуацій серед молоді, проводячи цікаві тематичні конкурси, вікторини із даного питання, а ще роздаючи усім агітаційні листівки, повітряні кульки з номером служби порятунку 101 та інформаційні наліпки з правилами БЖД. Діти проявляли свою кмітливість під час змагань з пожежно-прикладного спорту, змогли загасити імпровізоване полум’я, потренуватися надягати протигаз та приміряти на себе пожежну екіпіровку.

На заході також була проведена демонстрація спеціальної техніки та обладнання: пожежна машина 5 ДПРЧ Корабельного району ДСНС України, водяний скутер Федерації підводної діяльності та спорту, поліцейська машина Корабельного  відділу поліції  ГУ  Національної  поліції  Миколаївської області. Працівники 5 ДПРЧ продемонстрували присутнім майстер-клас із управління брандспойтом, а діти активно допомагали їм.

Дітлахи  змогли  відчути  себе  справжніми  пожежниками, поліцейськими та рятувальниками, відчувши певною мірою як нелегко доводиться охоронцям нашого життя та спокою. Переконатися у цьому можна було на власних очах. Одна із дівчинок поранила коліно, а працівники поліції одразу ж надали їй першу медичну допомогу: обробили рану перекисом водню, зеленкою та наклали бинт на місце поранення.

Динамічно, активно, весело та завзято промайнув захід. Ще довго не вщухав галас на вулицях та провулках Корабельного району, нагадуючи про приємні миттєвості свята, — повідомив заступник директора з культурно-масової діяльності  ММПК «Корабельний»  Максим Коровай.

Окрім того, 1 червня в Кульбакінському Будинку культури також відбулось свято.

Воно  відбулося при організації управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради ( на базі Кульбакінського будинку культури — директор Чвіль З. О.) та адміністрації Корабельного району, при підтримці депутатів Миколаївської міської ради Грипаса О. В. та Веселовської Л. І., а також підприємців мікрорайону.

Спочатку для дітей був організован конкурс «Малюнок на асфальті», всі із задоволенням приступили до конкурсу, потім почалась розважально-ігрова программа.

Діти веселились та приймали участь у різноманітних конкурсах. Виступали вихованці вокального колективу «Бельканто» — керівник Авакян Е. Е., колективу хореографії «Максимум» — керівник Карібян М. Ж., колективу хореографії «Крок вперед» — керівник Іванько І. Г., колективу духових інструментів «Мелодія» — керівник Матасов В. О. Програму вів художній керівник Кульбакінського будинку культури Жупанов І. П.

Всі діти отримали подарунки, солодощі, а найбільше задоволення отримали від морозива.

Під завершення свята для дітей та мешканців мікрорайона був представлений спектакль «Чарівник смарагдового міста» студією акторскої майстерності «Апельсин» — керівник Звездова М. О.

Після завершення спектакля, молоді актори отримали від Веселовської Л. І. солодощі та подарунки від адміністрації Корабельного району, — повідомила адміністрація Кульбакінського БК.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button