Происшествия

Мешканець Корабельного району вирощував плантацію коноплі, "лікувався" опієм та зберігав гранату

Правоохоронці, провівши огляд домоволодіння 57-річного мешканця Миколаєва, виявили майже 290 кущів коноплі, шприци із залишками ацетильованого опію, висушену речовину рослинного походження, схожу на канабіс, та гранату.

Розпочато кримінальне провадження, повідомляє відділ комунікації ГУНП в Миколаївській області.

Отримавши оперативну інформацію про те, що мешканець Корабельного району м. Миколаєва, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконний обіг зброї, вирощує коноплю, співробітники оперативно-пошукового відділу в Миколаївській області VІІІ Управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України спільно з Корабельним відділом поліції ГУНП в Миколаївській області вилучили нарковмісні рослини, опій та вибуховий пристрій.

Правоохоронці знайшли на присадибній ділянці майже 290 кущів коноплі, які, зі слів господаря, виросли випадково, бо він саме на те місце викидав сміття з-під домашньої птиці, тож, на думку домовласника, таким чином зерна коноплі потрапили у землю. Про мету знаходження на подвір’ї, окремо від інших, ще кількох рослин, що були охайно доглянуті та закриті від сторонніх очей залізною сіткою, чоловік пояснив, що це було висаджено також для птиці, щоб потім її годувати. Залишки у шприцах, ззовні схожі на опій, домовласник пояснив як ліки, що допомагають йому від багатьох хвороб.

У одному з приміщень домоволодіння поліцейські виявили ще двох чоловіків. Зі слів власника помешкання, це його друзі, яким він дозволив прийти до нього, щоб виготовити та вжити наркотики.

У допоміжному приміщенні правоохоронці знайшли гранату Ф1, що лежала просто на полиці. 57-річний чоловік розповів, що небезпечний пристрій він забрав у малюків, які нібито гралися нею на березі річки, та планував віднести до поліції. Щоправда, часу так і не знайшов.

Вилучене направлено для проведення експертиз до Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

Слідчим відділенням розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України «Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель», а за результатами дослідження буде прийнято рішення про надання додаткової кваліфікації — за ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ст.317 Кримінального кодексу України «Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Триває досудове слідство.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Пора государству использовать опыт всех передовых стран - легализировать и контролировать. Мы должны жить в цивилизованном государстве:
    Со всех точек зрения, даже с медицинской точки зрения гораздо лучше допустить к употреблению производные конопли, чем алкоголь и табак. Тем более, что во многих странах легализованы наркотики:

    Австралия

    Аргентина

    Бельгия

    Великобритания

    Германия

    Канада

    Мексика

    Нидерланды

    США

    Чехия

    Швейцария

    Христиания

    Люксембург

    Испания

    Португалия

    Ямайка

    и мн. др.

    Исчезнет коррупция.
    Наполнится бюджет.
    Милиция и бандиты перестанут крышевать сверхдоходный теневой бизнес.
    Привлечёт иностранных туристов.
    Общество станет честнее.

  2. С нашим менталитетом , без крыши, границ и меры осталось легализтровать и вообще забыть про нацию. Тут с запретом каждый первый курит, каждый второй в целях экономии выращивает. А что тогда потом будет?! А по мозгам эта хрень бьет ужасно! И в отличии от алкоголя( 1-3 дня) выводится с организма 16-30 дней

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button