Общество

Рятувальники Миколаївщини наголошують: Не провокуйте пожеж в екосистемах!

На території Миколаївської області вже майже тиждень утримується суха та сонячна погода. Температурні показники сягають понад 34 градуси, і це у тіні. У зв’язку із цим Миколаївським обласним гідрометеорологічним центром встановлено 5 клас пожежної небезпеки. 

З початку року на території області в екосистемах виникло майже 200 пожеж та 6 пожеж хвойної підстилки у лісових масивах. У червні на відкритих територіях області сталось 16 вогневих випадків, у лісах пожеж не відбувалось. Переважно горіла суха трава і причина, яка домінує – це необережне поводження з вогнем населенням.

Щоб попередити пожежі, рятувальники вживають попереджувальні заходи протягом усього року. Проводять широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію, залучаючи засоби масової інформації: друковані та інтернет видання, телебачення та радіо, а також розміщуючи постери соціальної реклами на білбордах та сітілайтах. Окрему увагу приділяють дітям. Через акції, бесіди, виступи у дитячих таборах доносять правила поводження при відпочинку на природі.

Рятувальники Миколаївщини наголошують! Основна причина пожеж в екосистемах — це саме людський фактор. Необережно кинутий недопалок, залишене непогашене багаття, спалювання сухої трави спричиняють такі пожежі. Окремо хочеться зупинитись на умисному підпалі сухостою, що дуже часто спричиняє пожежі чималого масштабу. Тому що у вітряну погоду і під впливом спеки вогонь розповсюджується дуже швидко і іноді може перекинутись на господарчі споруди, які найчастіше потрапляють під вплив вогняної стихії.

Тому звертаємося до населення. Не провокуйте пожежі в екосистемах, не наражайте на небезпеку себе та оточуючих. Вкрай небезпечно відвідувати хвойні насадження при п’ятому класі пожежної небезпеки.

Категорично заборонено звалювати та спалювати сміття у лісових насадженнях та заїжджати на територію лісового фонду на автомобілі. Забороняється палити, кидати у лісі, на відкритих територіях, на узбіччях автодоріг непогашені сірники та недопалки.

Помітивши розповсюдження вогню, яке неможливо загасити підручними засобами самостійно, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101.

Відпочивайте з розумом! Пам’ятайте про наслідки своїх вчинків!

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button