Общество

Апеляційний суд підтвердив законність повернення державі землі на "Маяку", відхиливши скаргу В. Голошейкіна

16 травня у апеляційному суді Миколаївської області відбулось судове засідання, пов’язане з поверненням миколаївській громаді, незаконно привласненої, рекреаційної зони ліс «Маяк». Громаді вдалося відстояти повернення землі у державну власність.

Як повідомив член Тимчасової комісії щодо перевірки законності відведення земельних ділянок громадянам для будівництва приватних житлових будинків в районі вул. Мендєлєєва у Корабельному районі, затвердженого Рішенням Миколаївської міської ради № 62/54 від 24.06. 2014 р., Ігор Дерев’янко, громадянин Голошейкін В.В. подав апеляційну скаргу на рішення Корабельного районного суду від 10.02.2016 року, яким було повернуто у державну власність ділянку лісового урочища, що йому належала. Суд першої інстанції визнав незаконним рішення Миколаївської міської ради від 2007 року про відведення землі (по вул. Гагаріна, 2\2), приватній особі, скасував угоду продажу, державний акт на землю та повернув землю у власність держави. Самого апелянта не було, його представляв адвокат.

Скаргу розглядала колегія суддів під головуванням судді Самчишиної Н.В.

Для здійснення громадського контролю на засідання прийшла небайдужа громадськість, ветерани АТО.

Адвокат апелянта заявив клопотання про принесення в суд оригіналів картографічних матеріалів, хоча в справі знаходяться завірені копії. Вимога здивувала учасників процесу, була розцінена, як спроба затягування, бо не заявлялась у суді першої інстанції і відповідно була відхилена.

Апеляційний суд, всебічно розглянувши справу, відхилив скаргу та лишив у силі рішення Корабельного районного суду, а ділянку у власності держави.

«Ухвалу присутні вітали вигуками «Слава Україні!» — зазначив Дерев’янко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button