Общество

Школярі продовжили очищення парку "Богоявленськ" 29 квітня

Славетна і цікава історія нашого Корабельного району, сягає вона корінням у сиву давнину. Багатий він на місця, які захоплюють своєю красою. Однією з таких чарівних перлин є Богоявленський парк.

Вивчаючи легенди і бувальщину, ми – учні 9 та 10 класів Миколаївської загальноосвітньої школи I-III ступенів №29, зацікавилися парком Богоявленський, який завжди був візитівкою Корабельного району.

Збирали ми про парк цікаві факти з різних джерел: книжок, бібліотек, розповідей бабусь і старожилів. Ознайомитися докладніше з історією парку, його створенням, функціонуванням в різні роки нам пощастило завдяки хранителькам нашої історії — бібліотекарю Ясько О.І. та волонтеру Купрієвич І.М. Вони захопливо і цікаво розповідали про цілющі джерела, які б′ють на території парку, про маєток Потьомкіна, сільськогосподарські виставки, які проводилися у парку в 40-60-х роках.

Історія парку Богоявленський настільки нас вразила, що ми вирішили відновити його красу, яка сьогодні, нажаль, захаращєна купами сміття.

 

22 квітня 2016 року за ініціативи учениць 10 класу Горбачової Вікторії та Коваленко Анни небайдужі учні школи влаштували суботник по прибиранню території парку. Ми збирали сміття, розчищали русло струмка, ламали сухий комиш. Поряд з нами трудились козацька громада Корабельного району і працівники підприємства «Ніка-Тера», з якими в нашої школи вже давно склалися дружні відносини.

«Вместе мы, действительно, — сила!» Субботник в парке Богоявленском

Разом ми не тільки привели територію парку до ладу, а й гарно провели час у компанії людей, які люблять свій край і свою Батьківщину.

Сьогодні, 29 квітня, ми продовжили роботи по прибиранню в парку.

За матеріалами Вікторії Горбачової, 
учениці 10 класу ЗОШ №29

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

    1. Це вони, напевно, на кшталт "передаємо естафету". Іншого сенсу не бачу. Але, все одно, великі молодці!
      Тепер піде змагання "Хто крутіший" серед шкіл - і це теж добре, адже здорове суперництво - двигун прогресу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button