ОбществоПроисшествия

Миколаївська поліція шукає тих, хто постраждав від "соцпрацівниць" (Відео)

Оперуповноважені Управління кримінальної поліції ГУНП в Миколаївській області затримали двох зловмисниць, уродженців Донецької області, які, представляючись працівниками відділу соціального захисту населення, залишали самотніх літніх людей без заощаджень. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Миколаївській області.

Так, у Ленінському та Заводському районах Миколаєва жертвами зловмисників стали п’ятеро осіб віком від 76-ти до 91-го року. За попередніми підрахунками, «соціальні працівниці» забрали у пенсіонерів понад 30 000 гривень.

Підходячи до під’їздів багатоповерхових будинків, 43-х та 20-ти річна зловмисниці розпитували на вулиці у місцевих мешканців, чи живуть поруч з ними самотні літні сусіди, які потребують сторонньої допомоги. Доброзичливі миколаївці повідомляли, хто та у якій квартирі мешкає, а коли шахрайки потрапляли у помешкання своїх жертв, то розповідали стареньким, що у зв’язку з подіями, що відбуваються у державі, проводиться грошова реформа. Грошові банкноти, що нині перебувають у обігу, нібито скоро стануть недійсними і їх необхідно обміняти на нові. «Соцпрацівниці» говорили впевнено та переконливо, і літні люди віддавали їм гроші для перепису серій та номерів. Натомість довірливі пенсіонери отримували різані папірці, а жінки зникали разом із справжніми грошима.

Під час здійснення оперативних заходів за повідомленнями громадян про скоєння шахрайських дій, оперативники кримінальної поліції отримали інформацію від мешканців одного з будинків про те, що нещодавно вони розповідали двом жінкам про своїх самотніх сусідів. Дізнавшись про кого саме із літніх людей йшла мова, правоохоронці пішли до квартири жертви, яка й підтвердила, що саме зараз «провела обмін грошових коштів». Кинувшись на вулицю, поліцейські побачили, що ймовірні зловмисниці сідають у автомобіль. Переслідуючи транспортний засіб, невдовзі його було зупинено, а обох шахрайок затримано. У салоні автівки правоохоронці знайшли грошові кошти, які щойно «обміняли» жінки, та заготовлені різані папірці.

Слідчими відділеннями поліції відкриті кримінальні провадження за ознаками ч.2 ст.190 КК України «Шахрайство», що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Наразі встановлюється остаточна сума завданих збитків потерпілим.

Слідчим було затримано зловмисниць у порядку ст.208 КПК України. Судовим органом прийнято рішення про обрання міри запобіжного заходу відносно шахрайок у вигляді особистого зобов’язання.

Проводяться подальші слідчі дії, правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних осіб до скоєння аналогічних злочинів на території області.

Шановні громадяни!

Якщо ви чи ваші рідні стали жертвами подібних злочинів, негайно звертайтеся до найближчого відділення поліції або телефонуйте за номером 102.

Увага! Жодної грошової реформи в Україні не проводиться. Гроші, які зараз перебувають у обігу, на нові купюри не замінюють. Якщо до вас завітали незнайомці, які розповідають про обмін старих грошей на нові, — одразу телефонуйте до поліції або сповіщайте свого дільничного інспектора.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button