Общество

У судді, який веде справу екс-керівника Жовтневої податкової, закінчився строк повноважень

У зв’язку із закінченням строку здійснення повноважень, на який був призначений суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Сергій Медюк, судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього керівника Жовтневої податкової інспекції в отриманні неправомірної вигоди відбуватиметься під головуванням судді Світлани Гречаної.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва повідомила, що суддя обирається за допомогою електронної системи автоматичного розподілу справ.

Сьогодні перед початком слухань підозрюваний заявив клопотання про допуск до процесу третього захисника, яке суд задовольнив. Відтак наразі екс-податківця захищають троє адвокатів.

У ході засідання прокурор оголосив обвинувальний акт, згідно з яким колишній керівник районної податкової інспекції обвинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України («Одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди»). Відомості про кримінальне правопорушення були внесені до ЄРДР15 червня минулого року.

На думку органу досудового слідства, обвинувачений, 1984 року народження, обіймаючи відповідальну посаду, підозрюється в тому, що одержав від підприємця, який здійснює оптову торгівлю сільгоспродукцією, неправомірну вигоду в розмірі 240 тис.грн., за не вжиття контрольно-перевірчих заходів. І начебто планував отримувати таку вигоду в подальшому, щомісячно.

Після оголошення обвинувального акту судом було встановлено обсяг і порядок дослідження доказів і надано стороні обвинувачення час підготуватися для дослідження письмових доказів.

У засіданні оголошено перерву до 18 квітня, початок о 9:15.

Нагадаємо, у лютому 2016 р. суддя О. Медюк своєю ухвалою задовольнив клопотання прокурора про подовження строку дії обмежень відносно обвинуваченого до 18 квітня.

Раніше підозрюваний вніс заставу в розмірі 750 тис.грн. і був звільнений з-під варти із покладенням на нього низки обов’язків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button