Общество

Зміни в пенсійному законодавстві: особи, що стали інвалідами під час Революції Гідності, вважаються інвалідами війни

Управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва повідомляє, що відповідно до Закону України «Про внесення зміни до статті 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних підчас участі у Революції Гідності» (набув чинності з 13.03.2016) та Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» особи, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (далі — Революція Гідності), та які звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року, належать до інвалідів війни.

На підставі виписок з актів огляду у МСЕК, в яких зазначено причину інвалідності «Поранення, каліцтво, контузія чи інші ушкодження здоров’я, одержані під час участі у Революції Гідності», призначення пенсій зазначеним особам здійснюється згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон) незалежно від тривалості страхового стажу.

Надання додаткових документів, які підтверджують зв’язок інвалідності з пораненням, каліцтвом, контузією чи іншим ушкодженням здоров’я, одержаними під час участі у Революції Гідності, чинним законодавством не передбачено.

Пенсія по інвалідності обчислюється в розмірах, визначених Законом, при цьому до пенсії встановлюються виплати, передбачені для інвалідів війни (підвищення, цільова грошова допомога). Мінімальна пенсійна виплата встановлюється в розмірах, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 № 656 «Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій», для інвалідів війни І групи — 285 відсотків, П групи — 255, III групи — 225 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Щодо строків призначення пенсій, то вони визначаються згідно статті 45 Закону. У випадку, коли мала місце зміна причини інвалідності (із загального захворювання на поранення, каліцтво, контузію чи інші ушкодження здоров’я, одержані під час участі у Революції Гідності), після надходження довідки МСЕК мінімальна пенсійна виплата, як інваліду війни, встановлюється з дати, з якої змінено причину інвалідності, в тому числі, коли МСЕК робить залік за період до дати огляду.

Адміністрація управління
Пенсійного фонду України в Корабельному районі

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

    1. Ох ты и падло! И на что ты надеешься, что тебя не найдут? Если такой уверенный, значит тролль. Хотя в этом никто не сомневается.

  1. Хватит зомбировать народ революцией гидности ! И где ваша гидность ? Обнищание народа в три раза ,безработица и вымирание ?так это по другому называется. Геноцид

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button