КультураОбщество

Як Всеукраїнський тиждень дитячої книги і читання пройшов у бібліотеці в Корабельному районі (Відео)

Щороку в березні у бібліотеках для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому. За ініціативою видавництва дитячої книги «Дитвидав» у Москві та Ленінграді було вперше проведено Тиждень дитячої книги. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року.

Тиждень дитячої книги та читання у бібліотеці для дітей №8 (розташована по пр. Корабелів, 12) — це завжди радісні та цікаві свята для маленьких та дорослих читачів.

Цей захід було створено з метою заохочення дітей до читання та книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою.

Тиждень книжки!” – зазвучало
Серед міста, як сигнал.
За годину місто стало
Як один читальний зал.
За той тиждень розмаїті
Полюбились так книжки,
Що кладуть донині діти
На ніч їх під подушки!

Потрапити у світ казки читачам — учням 1-Б класу МЗОШ №1 (вчитель — Собченко Тетяна Станіславівна) запропонували працівники відділу книгообміну та сімейного читання Лілія Полковниченко та Олександр Дончевський, підготувавши для читачів відділу літературний бібліотур «Подорож до країни літературних казок». Цікаві запитання, веселі вікторини («Угадай казку», «Впізнай літературного героя казки») зацікавили читачів на святі казки.

Бібліотекарі розповідали про чарівні речі із казкової скрині Баби-Яги, яка оберігає їх у бібліотеці на відділі книгообміну та сімейного читання у своїй хатинці на курячих ногах.

На святі читачі повинні були створити власноруч одну із чарівних речей — казкову чарівну скатертину-самобранку, відгадуючи, які предмети потрібні для «чарівного обіду» казкових героїв у бібліотеці.

Скатертина-самобранка вийшла на славу! А після «чарівного обіду» казкових героїв читачі подарували її бібліотеці, дякуючи за цікаве свято.

Лілія Полковниченко,
провідний бібліотекар відділу книгообміну
та сімейного читання 
бібліотеки для дітей №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Молодці,що даєте дітям в такій приємній атмосфері -важливі знання та позитивні емоції!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button