Происшествия

Мешканка Корабельного району повірила "банківському працівнику" і втратила гроші

До поліції Корабельного району звернулась 42-річна місцева мешканка.

Як з’ясувалось, на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який, представившись робітником банку, повідомив, що нібито стався технічний збій у програмі, в результаті чого заявниця може втратити свої заощадження, що знаходяться на банківському рахунку.

Телефонний співрозмовник запевнив, що виниклу проблему можна вирішити просто зараз, але для цього потерпілій потрібно повідомити необхідну інформацію.

Налякана жінка назвала незнайомцю секретні дані банківської картки, а вже через декілька хвилин отримала СМС-повідомлення про зняття з її рахунку 1500 гривень.

До Кривоозерського відділення Врадіївського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області звернувся 60-річний голова фермерського господарства, який повідомив, що став жертвою шахраїв.

Так, заявник замовив у товариства з обмеженою відповідальністю аміачну селітру. Домовившись із представником фірми по телефону, чоловік перерахував завдаток в сумі 350 000 гривень на банківський рахунок, вказаний співрозмовником, а коли вирішив ще раз зв’язатися, щоб уточнити окремі деталі отримання замовленого, то зв’язок із номером мобільного оператору вже був втрачений.

Таким же чином втратив свої заощадження й 50-річний мешканець Снігурівського району. 150 000 гривень потерпілий перерахував, а товар так і не отримав.

У Березанському районі 53-річна місцева мешканка повідомила правоохоронцям, що після того, як вона спробувала поповнити мобільний рахунок через Інтернет-мережу, з її банківської картки невідомим чином зникли 1600 гривень.

Того ж дня у «пастку» шахраїв потрапив і 19-річний мешканець смт. Доманівка. Замовивши в Інтернет–мережі титанові диски та перерахувавши завдаток в сумі 1000 гривень на вказаний співрозмовником рахунок, потерпілий, так і не отримавши товар, навіть не зумів ще раз зв’язатися із «продавцем».

Слідчими відділеннями підрозділів розпочаті кримінальні провадження за ознаками чч.1, 3 та 4 ст.190 КК України «Шахрайство», санкції яких передбачають покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна. Правоохоронці встановлюють винних осіб, повідомили у відділі комунікації ГУНП в Миколаївської області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button