КультураОбщество

«Ну що б, здавалося, слова». У Корабельному районі відбулася зустріч з місцевими молодими поетами-аматорами

В  березні в бібліотеках Миколаєва  проходять соціально-культурні акції  до Всесвітнього дня читання вголос.

За світовою традицією, започаткованою американською некомерційною організацією «LitWorld», це свято відзначається щороку в першу декаду березня, але продовжується завжди весь березень.

Щонайменше 774 мільйони людей у світі не вміють читати і писати. Уявіть, у житті цих людей відсутня книга. Тому Всесвітній день читання вголос є одним із кроків на шляху до глобальної грамотності.

У рамках руху за грамотність до проведення Всесвітнього дня читання вголос уже долучилися тисячі бібліотек з понад 100 країн світу. Його гасло «Читання — це рух вперед!»

За задумом організаторів, Всесвітній День читання вголос допомагає дітям, підліткам та дорослим оцінити силу слів і створити те суспільство читачів, яке дає можливість кожній людині стати освіченою за допомогою книг і сучасних технологій.

Миколаївська бібліотечна акція до Всесвітнього дня читання вголос відбувається  у рамках відзначення в 2016 році в Миколаївській області Року ювілеїв літераторів-краян.

15 березня в міжрайонному ресурсному центрі  бібліотеки для дорослих в Корабельному районі відбулась зустріч учасників та гостей літературного клубу з молодими поетами-аматорами Корабельного та Центрального районів.

Керівник літературного гуртка Дитячого центру позашкільної роботи  Корабельного району Паламарчук Ніна Миколаївна  представила талановиту молодь, яка зачитала вірші  миколаївських поетів різних часів та поколінь: Олексія Торхова, Валерія Бойченка, Еміля Январьова, Дніпрової Чайки, Миколи Вінграновського, Олега Духовного.

Під музичний супровід лунали вірші Ніни Паламарчук та її вихованців.

Хочеться відзначити наймолодшу учасницю   заходу Столярчук Валерію,  ученицю ЗОШ №33, нашу читачку, яка прийшла в бібліотеку ще першокласницею. Вона виросла на наших очах, але ми й не здогадувались про її талант.

Цей захід пройшов на суцільному позитиві і вселив у всіх присутніх впевненість у завтрашньому  дні: є у нас талановита та натхненна молодь!

Провідний бібліотекар Надія Раманаускєнє

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button