Культура

Херсонський художник привіз в Миколаїв "Весняний серця ритм"

11 березня у Миколаївському обласному художньому музеї ім. В.В. Верещагіна відкриється виставка живопису відомого художника Єгора Толкунова (м. Херсон).

Єгор Толкунов народився у 1943 р. в с. Петрівка Генічеського району Херсонської області. Освіту здобув у Художньому училищі ім. Рєпіна в Кишиневі. Член Національної Спілки Художників України. Цього живописця добре знають та люблять у Херсоні, де в Художньому музеї ім. Шовкуненка постійно діє експозиція «Творчість Єгора Толкунова».

У живописі Єгора Толкунова немає нічого показного. Він не епатує глядача, не створює конфліктів, але кожна його робота дихає щирістю та душевною теплотою. Його твори не можна переплутати ні з якими іншими. Єгор Толкунов має власний почерк. Пастозний, багато розроблений живопис з кожним роком стає все більш вільним, але залишається ліричним та поетичним, про щоб пензлем не писав автор.

За роки плідної праці Єгор Толкунов став визнаним класиком українського живопису, якого люблять та шанують в Україні та за її межами. Завжди неповторний та молодий, він перебуває у постійному пошуку нових художніх вражень. А це найголовніше – плекати у серці весну та дарувати її вдячним глядачам.

Портрет з яблуком

Відкриття виставки відбудеться 11 березня в Миколаївському обласному художньому
музеї імені В.В. Верещагіна (вул. Велика Морська,47) о 17:00.

Виставка триватиме до 10 квітня. Вхід на виставку: дорослі – 10 грн., діти – 8 грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Мне тоже надо выставки проводить, я тоже так могу мазать по бумажке. Сейчас вообще адекватных художников по пальцам можно пересчитать. Так что выставку пора делать всякой мазне.

    1. Привет агент Москвы! Как там твой НГЗ, ИСПРАВНО СНАБЖАЕТ РОССИЙСКУЮ АГРЕССИЮ?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button