Общество

Прокуратура вимагає стягнути з власника незаконного грального бізнесу у Жовтневому районі 9,7 млн грн

Прокуратура Миколаївської області у судовому порядку вимагає стягнути з підприємця до державного бюджету України штрафні санкції в розмірі понад 9,7 млн. грн. за здійснення незаконного грального бізнесу.

Так, упродовж 2009-2014 років на території Жовтневого району фізична особа-підприємець здійснювала незаконну підприємницьку діяльність з проведення азартних ігор.

Вироком Жовтневого районного суду Миколаївської області 10.08.2015 фізичну особу-підприємця визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України – зайняття гральним бізнесом, та призначено покарання у розмірі 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Проте, відповідно до вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» передбачено застосування фінансових санкцій у вигляді штрафу у розмірі вісім тисяч мінімальних заробітних плат до суб’єктів господарювання, які організовують та проводять на території України азартні ігри.

З метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до Миколаївського окружного адміністративного суду з відповідним позовом, розгляд якого триває,  — повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button