Без рубрикиСуспільство

Утрималися: планово-бюджетна комісія не дала добро на прибирання міських доріг механічним способом

Сьогодні, 24 лютого, комісія з питань економічної та інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку не дала добро на прибирання міських доріг механічним способом, відклавши питання до отримання рішення комісії з ЖКГ.

Про це повідомили у міській раді.

Висипаний взимку пісок вручну прибирають із пр.Жовтневого.

Враховуючи санітарний стан міста, гостру необхідність наводити лад, заступник міського голови Валентин Гайдаржі звернувся до депутатів з проханням дати добро на механізоване прибирання доріг. Це 3 млн. грн. або 20 відсотків обсягів договору за 2015 рік на проведення прибирання в 1 кварталі 2016 року. Валентин Васильович одразу попередив, що кошти, передбачені на ручне прибирання, не можна перекинути на механізоване. Такими є умови договору з підрядною організацією. Заступник міського голови також запевнив, що на першому етапі, поки депутати знаються на тонкощах санітарного утримання міста, буде достатньо і 10 відсотків, тобто 1,5 млн. грн.

– Місто не повинно страждати, – сказав депутат Сергій Карцев. – Ми реально стоїмо через те, що минулого разу не проголосували.

– Я прошу вашу комісію підтримати це питання, незважаючи на політику. Це благополуччя міста, це чистота міста. просив голова адміністрації Заводського району В’ячеслав Карцев .

– Мені здається, що з цими машинами настільки ручне керування. Щоб прибирання було ефективним, потрібно і попереду камеру, і ззаду. Я вважаю, що якість збирання викликає, м’яко кажучи, питання. Люди не можуть зрозуміти, чому місто такі колосальні гроші витрачає, а сміття на дорогах не зникає. Ми не маємо права сьогодні погоджуватися і ці гроші безрозсудно віддавати. Профільна комісія має розібратися, дати висновок, – сказав депутат Павло Зоткін .

– Складається таке враження, що просто все: голови адміністрацій, колеги-депутати – тиснуть на комісію. Є профільна комісія, нехай рішення ухвалює вона. Місто в бруді. Працюють ці машини чи не працюють – незрозуміло, – говорила депутат Світлана Ласурія .

Як розповів голова адміністрації Центрального району Ігор Волков , у Центральному було лише 3 прибирання, тепер прибирання зупинили:

– Вони що безкоштовно працюватимуть? Хто потім розраховуватиметься з ними?

– Якщо вам хочеться розібратися, хто там злодій, – депутатський запит до прокуратури, перевіряйте. Але місто – організм, а організм має очищатися. Інакше перитоніт буде! – закликав до здорового глузду депутат Сергій Кантор .

– Якщо в медицині є корупція, ми ж не зупиняємо роботу лікарень, якщо в харчуванні школярів є корупція і їх погано годують, ми ж не зупиняємо їдальні, влаштовуємо на місяць, два, три, перевірку, а діти голодують, – проводив аналогії В’ячеслав Апанасенко .

– Спочатку прийняли рішення фінансувати все, крім механізованого прибирання доріг, потім прийняли рішення віддати на розгляд профільної комісії, профільна комісія не включає за вашою рекомендацією до порядку денного, а бере на вивчення. Де гарантія, що на наступному засіданні профільна комісія вивчить та дасть згоду планово-бюджетній комісії на фінансування? – запитав наприкінці дебатів Валентин Гайдаржі.

– Хлопці, ну є ж здоровий глузд, ви ж живете в цих же будинках. Ви що, у Херсоні мешкаєте? – говорив депутат Сергій Кантор, коли голови адміністрацій та заступник міського голови Валентин Гайдаржі залишали кабінет засідання .

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button