Без рубрикиСуспільство

Морський термінал "Ніка-Тера" продовжує розвивати портову інфраструктуру

У 2016 році морський термінал “Ніка-Тера” (ТОВ “МСП Ніка-Тера” входить до Group DF) направить 172 млн грн на технічне переозброєння порту. Інвестиції будуть вкладені в покупку портальних кранів “Марк-36” та мобільних грейферних перевантажувачів “Sennebogen 835”.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Придбана техніка буде експлуатуватися на території вантажного району, що спеціалізується на перевалці вантажів навалок. Дані інвестиції дозволять надалі ввести в експлуатацію причал, що будується, і збільшать рівень механізації вантажних робіт.

Наприкінці минулого року порт уклав договір із найбільшим світовим виробником техніки для підйому та переміщення вантажів – компанією «Конекрейнс Україна» (корпорація Konecranes, Фінляндія) – на виготовлення двох портальних кранів «Марк-36» вантажопідйомністю 36 тонн кожен.

Крім цього, у 2015 році укладено договір з компанією «Універсал Сервіс Україна» (офіційний дилер Sennebogen в Україні) на купівлю перевантажувачів «Sennebogen 835», які будуть використовуватися для роботи зі схемою вагон-складу, а також для штабелювання вантажу.

Постачання «Sennebogen 835» очікується у березні поточного року, постачання «Марк-36» – наприкінці 2016 року.

«У рамках програми зі збільшення довжини причальної лінії ми найближчим часом плануємо завершити будівництво ще одного причалу. У зв’язку з розширенням і, відповідно, планованим збільшенням вантажообігу, закуповуємо сучасну техніку, яка дозволяє здійснювати перевантаження вантажів з більшою продуктивністю та високим рівнем безпеки праці», – каже голова товариства «МСП Ніка-Тера» Олександр Гайду.

Сьогодні на території комплексу з перевалки та зберігання сипких вантажів відкритим способом працюють два портальні крани «Сокіл», три мобільні крани «Liebherr», два портальні крани «GANZ» та 9 пересувних стрічкових конвеєрів «Telestack».

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у 2016 році в розвиток «Ніка-Тери» планується вкласти близько 225 млн. гривень.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button