Без рубрикиСуспільство

"Ну що б, здавалося, слова". Молодь Корабельного району ділилася секретами та досвідом створення віршів

“Ну що б, здавалося, слова…
Слова та голос – більше нічого.
А серце б’ється – ожива,
Як їх почує!..”
(Т.Г. Шевченка)

Живе слово не може бути замкненим, воно шукає можливість висловлення, спілкування. Для молодого поета дуже важливо знайти товаришів, з якими можна поспілкуватися з хвилюючих тем, поділитися наболілим, почути неупереджену думку про власну творчість.

Так у рамках низки заходів до Всесвітнього Дня рідної мови відбувся діалог двох молодих творчих спільнот. Одна з них – гості – це вихованці гуртку «Літературна творчість» ДЦ позашкільної роботи Корабельного району . Друга – хазяєва вечора – об’єднання творчої молоді вищого професійного училища №7 , які створили клуб шанувальників поезії «Поетичні обрії». В училищі виявилося багато поціновувачів поетичного слова, завдяки чому в цьому навчальному році вже пройшов конкурс читців, на якому учні вправлялися у майстерності художнього читання.

Ініціатором зустрічі стала бібліотекарка Мойсеєнко Наталія Олександрівна. На її запрошення гуртківці Літтворчості разом зі своїм педагогом, Паламарчук Ніною Миколаївною, вирушили недалеко подорож вулицею Ватутіна, щоб потрапити в теплу та затишну атмосферу бібліотеки училища №7. На гуртківців чекали чаювання та привітні колеги за словом – хлопці та дівчата, учні І-ІІ курсів, яким подобається поезія. Атмосфера довірливого спілкування виникла одразу. Підлітки читали власні твори, ставили питання, відповідали один одному, ділилися досвідом створення віршів. Учні цікавилися, як краще запам’ятати рядки, які раптом спадають на думку десь біля подорожі, і відлітають при бажанні їх записати. Розповідали, які системи віршування їм до вподоби, ділилися маленькими професійними секретиками.

Серед учнів училища виступили зі своєю творчістю Юлія Василишина, Альона Печена та Володимир Передельський. Вірші Юлії приємно вразили цікавою побудовою фраз та багатим словарним запасом. Альона зачитала патріотичну поезію, висловлюючи гарну громадянську позицію. Володимир виявився репером і читав власний твір під музичне супроводження.

2 3

Від гуртківців читали поезію Олександр Нікішин, Юнія Зотова, Аліна Самойлова. Сашко серед інших віршів зачитував і твір, написаний у співавторстві із однокласницею. Вірші Юні розповідали про близькі підліткам проблемисамостведження та пошуків собі. Аліна переконала слухачів, що «пише не лише про кохання», виконавши конкурсний вірш «Свічки нема», присвячений роздумам про сучасність та майбутнє. Гурківці охоче поділився з юнаками та дівчатами досвідом зайняти, переказуючи виконані вправи, розповідаючи про підготовку до конкурсів.

4 5

На завершення слово отримала педагог гуртка Літературної творчості, Ніна Миколаївна. Вона зачитувала власну поезію, відповідала на питання учнів, давала рекомендації юним поетам щодо творчого розвитку.

Так познайомилися гурток «Літературна творчість» та молодий клуб «Поетичні обрії». Будемо сподіватися, що ця зустріч не остання, і стане початком доброї дружби.

Мойсеєнко Н.О. ,  бібліотекар

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button