Без рубрикиСуспільство

Вадатурський: "Мені пропонували "вирішити питання" з дорогою "Миколаїв-Дніпропетровськ", якщо я не проголосую за відставку Яценюка" (відео)

Народний депутат України від фракції “Блок Петра Порошенка”, миколаївець Андрій Вадатурський розповів про те, як представник “Народного фронту” пропонував йому “вирішити питання” з ремонтом дороги Н-11 “Миколаїв-Дніпропетровськ”, якщо він не проголосує за відставку уряду.

Про це він заявив в ефірі телеканалу “НІС-ТВ”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16 лютого депутатам Верховної Ради
не вистачило голосів, щоб відправити Кабмін Арсенія Яценюка у відставку . При цьому лише троє нардепів-миколаївців голосували «за» – Андрій Вадатурський, Олександр Жолобецький та Аркадій Корнацький.

Депутати не змогли відправити у відставку уряд Яценюка

– Мені не пропонували готівку, мені просто сказали: “Ми розуміємо, що ти борешся за дорогу “Миколаїв-Дніпропетровськ” півроку, ми можемо вирішити це питання”. Я говорю: «Я ж ходив до міністрів, я ходив до прем’єр-міністра, я спілкувався, готувалася постанова, але гроші не виділили». Знаєте, сказали: “Не треба ходити, можна все тут вирішити”. Проголосуй, підтримай, і ми тобі зможемо вирішити питання, – Заявив він.

Хто з миколаївських депутатів залишив Яценюка у кріслі прем’єра

Депутат зізнався, що якийсь час у нього навіть був сумнів, як вчинити: отримати 600-700 мільйонів на дорогу і вирішити це питання для округу, чи все-таки виявити позицію та проголосувати за відставку.

– Я проголосував за відставку, – сказав він і додав, що одним із чинників, чому він ухвалив таке рішення, було те, що ніхто не давав гарантії на виконання цієї обіцянки. – Якби була гарантія, то, можливо, я довше б думав і сумнівався… Сумніви були. Друга причина, через яку я не проголосував: нам потрібно змінювати систему. Такими речами можуть займатися: продаватися, домовлятися. Але насправді ми нічого не змінимо.

На думку Вадатурського, Яценюк має піти, його треба прибирати, бо він «руйнує систему ухвалення рішень», «ламає» міністрів, і практично одноголосно ухвалює рішення.

https://www.youtube.com/watch?v=Yhz7kQDvygg

При цьому нардеп пригадав провальне голосування за його законопроект, який передбачає створення Державного дорожнього фонду.

– Я цікавився у Яценюка: «Чому «ви підтримали мій законопроект про дорожній фонд…» Адже це якраз автоматичне вирішення питання, не потрібно вручну розподіляти (кошти на ремонт чи будівництво доріг – ред.), «…ви його підтримали, а «Народний фронт» ні?». Він професійно уникнув відповіді. Але все-таки важіль ухвалення рішення «Народний фронт» та прем’єр-міністр залишили за собою. І ось поки ці важелі будуть, у нас будуть такі політичні торги, – вважає парламентарій.

Як відомо, 12 народних депутатів від фракції “Блок Петра Порошенка” у парламенті скріпили власним підписом вимогу відставки прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, але потім не проголосували за неї. Серед них двоє депутатів, які представляють Миколаївську область, – Олександр Лівік та Давид Макар’ян.

Тим часом мешканці Нового Бугу мають намір перекривати трасу Н-11. У ході останньої наради стало відомо, що на капітальний ремонт усієї дороги Н-11 «Миколаїв-Дніпропетровськ» за новим проектом необхідно 1 мільярд 800 мільйонів гривень. Однак у Миколаївській ОДА на сьогоднішній день розраховують лише на 250 мільйонів із державного бюджету. За ці гроші планується зробити ділянку траси, що проїжджає, в миколаївському регіоні.

Як відомо, ділянки вбитої траси на Н-11 на Миколаївщині ремонтували наприкінці 2015-го лише у борг, незважаючи на те, що Президент України, за словами губернатора області Вадима Мерікова, був готовий підтримати регіон, і Кабмін збирався виділити 52 мільйони гривень.

Ця обіцянка так і не була виконана, у зв’язку з чим 20 листопада в Новому Бузі люди перекривали трасу, протестуючи проти бездоріжжя та бездіяльності в цьому питанні місцевої влади. Протестувальники, зокрема, вимагали відправити у відставку і Мерікова, і його ставленика в районі – голову РДА Сергія Іванова. А Меріков звинуватив місцевих аграріїв у тому, що це вони своїми вантажівками розбивали трасу» і те, що від неї залишалося, а тепер вони намагаються розхитати ситуацію в регіоні і розбурхують людей.

Натомість цього року Миколаївська облдержадміністрація збирається вкотре звернутися до представників бізнесу в області, щоб ті «скинулися» на ремонт доріг. За заявою глави ОДА, інших варіантів немає.

Джерело: Злочинності .

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button