Без рубрикиСуспільство

У Миколаєві хочуть заборонити у садах та школах вистави, мультики та інші заходи за гроші батьків

Засідання робочої групи з перевірки дотримання вимог чинного законодавства з питань організації харчування, благодійної діяльності та онлайн-черги в освітніх установах сьогодні, 16 лютого, відбулося у нечисленному складі. Тому жодних кардинальних рішень не приймали, оголосили текст скарг, що надійшли за період між засіданнями, вирішили підготувати лист міському голові з пропозицією заборонити вистави, шоу, мультфільми та інші заходи розважального характеру, які регулярно проводять у школах та дитячих садках.
Про це повідомили у міськраді.

Член робочої групи Яна Новохатько розповіла, що на адресу робочої групи надійшла величезна кількість скарг на ці дозвільні заходи.

Сенс скарг загалом зводиться до того, що у школах у добровільно-примусовій формі у час учнів розважають за гроші батьків. Батьки проти проведення таких заходів, втомилися фінансувати гастролерів та хочуть, щоб
таку форму роботи у школах та садах заборонили.

– Звернень дуже багато. Ось, наприклад, в один дитячий садок, в який мало того, що театри та філармонія щотижня приїжджають, так ще й батутні комплекси, електромобілі. Причому, половина завідувачів кажуть, що це «обов’язківка» від вищих органів. Багато батьків у ці дні просто не водять дітей у садок, щоб не платити за ці послуги, – сказала Яна Новохатько.

Директор школи №18 Ніна Колечко пояснила, що серед цих дозвільних заходів є й повчальні, які стосуються питань охорони життя, правил дорожнього руху та іншого.

– Звісно, ці заходи можна проводити лише після уроків. Інша річ, що дуже багато підприємців (що надають розважальні послуги) поводяться дуже агресивно, тому деякі директори шкіл і завідувачі дитячих садків, я не хочу сказати, що вони мають рацію чи ні, йдуть шляхом найменшого опору. Я з вами згодна, що кожного тижня близько 20 – 30 грн. – для багатьох це непосильно, – сказала Ніна Колечко.

ЗАМІСТЬ уроків на школярах Корабельного району
заробляють гроші

Говорили і про шкільні фонди . Поки що збір грошей ведеться неофіційно, по суті, немає уповноважених звітувати про витрати. Звітувати може лише офіційно зареєстрований орган. Представник міського управління освіти розповіла, що їхнє управління провело вже велику роботу в цьому напрямку, надає юридичні та методичні рекомендації щодо створення офіційних підзвітних благодійних фондів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button