Без рубрикиСуспільство

Що наобіцяли кандидати на посаду директора департаменту ЖКГ під час співбесіди із Сенкевичем

15 лютого у мерії відбулася співбесіда з претендентами на посаду директора департаменту ЖКГ. Оскільки голова конкурсної комісії Юрій Степанець перебуває у відрядженні, спілкувався з конкурсантами міський голова Олександр Сенкевич та члени комісії – повідомили у міськраді.

За підсумками письмового іспиту до співбесіди було допущено всіх претендентів: тимчасово непрацюючий Олександр Дорошенко , заступник директора департаменту ЖКГ – начальник житлового управління департаменту ЖКГ Андрій Палько та депутат Миколаївської міської ради, голова постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста, керівник асоціації ОСББ м. Миколаєва Олександр Рєпін.


члени комісії

Співбесіда проходила з кожним претендентом окремо. Кандидати в чиновники розповідали про головні досягнення свого життя, свої принципи, означали основні проблемні питання ЖКГ та ділилися секретами про те, як їх вирішити.


Олександр Дорошенко


Андрій Палько та Олександр Сенкевич


Олександр Рєпін

Олександр Дорошенко, у підпорядкуванні якого на заводі «Металіст» було до 100 працівників, похвалився тим, що зміг упродовж 3 місяців погасити заборгованість із зарплати. Серед своїх життєвих принципів виділив порядність та принциповість. Він розповів, що пізнав ЖКГ, працюючи на підприємстві «Миколаївкомунтранс». Основні проблеми, які Олександр Дорошенко має намір вирішувати у разі отримання посади директора департаменту ЖКГ – дороги, сміття та собаки. Також він вважає за доцільне в кожному районі відкрити центр обслуговування населення, оскільки створення близько 3000 ОСББ вимагатиме часу. Ці центри могли виступити помічниками у створенні ОСББ. Олександр Дорошенко – прихильник планової роботи.

Андрій Палько у разі підвищення за посадою планує провести інвентаризацію всього житлово-комунального господарства і далі діяти відповідно до стратегії розвитку ЖКГ, яка вже має. Поки що департамент, за словами Андрія Палько, найчастіше працює, як екстрена служба, усуваючи аварійні ситуації. На запитання мера про те, як фінансувати цей розвиток, Андрій Миколайович відповів, що найефективніше співфінансування (бюджет міста та кошти городян). Головні ЖКГ-проблеми, на думку Андрія Палько, – це відсутність розуміння про те, що є сферою ЖКГ, застарілі основні фонди (старі будинки, прогнили колектори та ін.), недостатня кількість професійних кадрів та відсутність спадкоємності фахівців.

Олександр Рєпін позиціонував себе як борець за якісні умови життя та якісні послуги ЖКГ. Цей претендент на вакантну посаду знає проблеми ЖКГ усередині. Він уже 10 років очолює ОСББ. За словами Олександра Рєпіна, він не боїться приймати рішень та знає секрет успішного господарювання без ЖЕКу. Претендент виділив серед головних проблем: відсутність економічно-обґрунтованих тарифів, неякісний вивіз ТПВ та дороги. Він вважає, що найуспішнішими гравцями на полі ЖКГ можуть бути приватні компанії, які працюють у конкурентних умовах.

Міський голова Олександр Сенкевич пообіцяв, що ім’я директора департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради буде оголошено вже цього тижня.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button