Без рубрикиСуспільство

Для зручності платників Державна фіскальна служба запровадила сервіс «Декларування он-лайн»

Жовтнева ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області нагадує, що з 1 січня 2016 року в Україні розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2015 р. Термін подання податкової декларації про майновий стан та доходи для платників податку на доходи фізичних осіб встановлено
до 1 травня 2016 року.

Податковим кодексом передбачено обов’язкове подання декларації для громадян, які отримували протягом минулого року доходи від реалізації сільсько-господарської продукції, вирощеної на земельних паях, які обробляються самостійно, від надання в оренду земельних паїв фізичним особам, від нерезидентів (іноземні доходи), у вигляді занедбаного або подарованого майна, від надання житла (нерухомого майна) або майна в оренду фізичним особам, від фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності (за надані послуги: няні, хатні робітниці, репетитори), у вигляді виграшу в гральних закладах , лотерею, а також інші доходи, які не обкладалися при їх виплаті.

Цьогорічні доходи громадянам необхідно задекларувати за новою формою декларації про майновий стан та доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859. Декларація об’єднала звітність з податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Відтеперфізичні особи – платники податків будуть подавати декларацію, в якій крім податкових зобов’язань з ПДФО, необхідно буде вказати податкові зобов’язання з військового збору.

Бланки декларацій та роз’яснення щодо порядку їх заповнення можна отримати у Центрі обслуговування платників Жовтневої ОДПІ.

Визначену у податковій декларації за 2015 рік суму податкового зобов’язання фізична особа зобов’язана самостійно сплатити до бюджету до 1 серпня 2016 року.

Для зручності платників Державна фіскальна служба України запровадила сервіс «Декларування он-лайн», що дозволяє заповнити декларацію в електронному вигляді (офіційний сайт ДФС України www.sfs.gov.ua., банер – «Заповнення декларації OnLine»). Для користування послугою платнику податків необхідно мати електронний ключ цифрового підпису.

Жовтнева ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області закликає мешканців Жовтневого району, керівників фермерських господарств, одноосібників, спадкоємців, тих, хто отримав неоподаткований дохід або має право на податкову скидку не залишати подання декларації на останній день, а своєчасно звернутися до податкової інспекції.

Шановні громадяни! Декларуйте доходи в зручний для себе час! 
У період деклараційної кампанії Жовтнева ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області працює за продовженим графіком роботи: щоденно у будні дні з 9:.00 до 19:00, у суботу з 9:00 до 16:00. Для отримання додаткової інформації завітайте до Центру обслуговування платників за адресою: м.Миколаїв, вул.Торгова, 63А, к.109, або за телефоном 25-50-92.

Прес-служба Жовтневої ОДПІ
ГУ ДФС у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button