Без рубрикиСуспільство

НгЗ збільшить виробництво на 100 тисяч тонн глинозему - русал сподівається

UC RusAl очікує подальшого збільшення виробництва глинозему в цьому році за рахунок модернізації своїх заводів, повідомив журналістам в середу директор компанії з глиноземного бізнесу Яків Іцков.

«На Миколаївському глиноземному заводі (Україна — ред.) ми завершуємо програму модернізації, яка була запущена багато років тому. У 2009 році вона була зупинена, на той момент в цю програму було вкладено понад 150 мільйонів доларів, це практично будівництво ще однієї виробничої лінії. Все це було в законсервованому стані, і в 2015 році ми вирішили закінчити і ввести в експлуатацію. Відповідно, це обходиться нам приблизно в 5, 5-6 мільйонів доларів … Ми розраховуємо завершити цю роботу в травні-червні, і це дасть нам близько 100 тисяч тонн глинозему”, – сказав він. – сказав Іцков.

За його словами, в цілому “РусАл” планує збільшити виробництво глинозему за рахунок модернізації на Уральському алюмінієвому заводі (УАЗ), Богословському алюмінієвому заводі і на Миколаївському заводах.і «близько 430 000 тонн». «Цього року (модернізація заводів – ред.) закінчиться”, – додав він.

«При цьому на УАЗ можливий другий етап модернізації, це можна зробити за два роки. Але спочатку подивимося, що отримаємо на першому етапі », – міркує топ-менеджер компанії.

У минулому році “РусАл” збільшив виробництво глинозему на 149 тисяч тонн в порівнянні з 2014 роком, підкреслив Іцков. У 2014 році підприємство виробило 7, 253 млн тонн.

Джерело: delo.ua

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button