Без рубрикиСуспільство

Інвестиції в розвиток «Ніка-Тера» в 2016 році складуть близько 225 млн грн

Морський термінал «Ніка-Тера» (ТОВ «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера» входить до складу Group DF) розраховує інвестувати в його розвиток близько 225 млн грн, повідомляє пресслужба підприємства.

«Кількість підприємств морегосподарського комплексу, що займаються перевалкою вантажів, постійно збільшується, тому зростає і конкуренція між ними. Вантажовласники намагаються вибирати ті порти або термінали, які виконують послуги швидше і ефективніше. Тому нам потрібно швидко реагувати на запити ринку і прагнути бути кращими за наших конкурентів. Незважаючи на те, що економічна ситуація в країні вносить свої корективи в наші плани, ми не можемо дозволити собі чекати кращих часів для модернізації потужностей компанії. Ми розвиваємося і ставимо перед собою нові цілі»– прокоментував плани на 2016 рік голова компанії «МСП Ніка-Тера» Александру Гайду.

Інвестиційний план «Ніка-Тера» на 2016 рік включає в себе реалізацію ряду проектів. Орієнтовний обсяг інвестицій – 225 млн грн. Проекти стосуватимуться подальшого збільшення потужності терміналу, модернізації інфраструктури та збільшення пропускної спроможності. Реалізація плану дозволить збільшити асортимент оброблюваних вантажів, швидкість і якість обслуговування.

Так, в рамках програми по збільшенню протяжності причальної лінії планується завершити будівництво ще одного причалу. Крім того, компанія продовжить інвестувати в технічне переоснащення складських комплексів причалів, призначених для перевалки сипучих вантажів.

Також компанія продовжить переоснащувати технологічні лінії, замінювати застарілі конвеєри, модернізувати станції розвантаження вагонів.

Програма розвитку портової інфраструктури передбачає продовження будівництва залізничних колій і установку твердого покриття автомобільних проїздів на території терміналу. Планується будівництво нових і реконструкція існуючих площ для обслуговування технічного обладнання.

Цього року «Ніка-Тера» завершить реконструкцію території колишнього залізобетонного заводу для створення зовнішньої стоянки для зберігання 200 вантажних автомобілів. Водночас у порту реалізується проект з будівництва нового лабораторно-прицільного комплексу зернових культур для обслуговування чотирьох зерновозів одночасно.

Буде введено в експлуатацію реконструйований цех для розміщення майданчика з виробництва композитних матеріалів.

«Таким чином, все спрямовано на те, щоб підвищити швидкість і якість обслуговування клієнтів, зробити бізнес більш маневреним і стійким. Завдяки розвитку та постійній модернізації потужностей терміналу ми маємо змогу оперативно реагувати на запити ринку та адаптуватися до потреб клієнта», — підсумував А. Гайду.

Як повідомлялося, інвестиції в МСП «Ніка-Тера» в 2015 році склали 235,7 млн грн. Реалізовано проект зі створення газопроводу середнього тиску, що дозволило запустити систему сушіння зерна і осушувач повітря на складі карбаміду, а також проект будівництва спеціальної галереї зернового терміналу, який буде одночасно завантажувати два судна біля причалу зернового терміналу.

Крім того, порт продовжив реалізацію проекту зі збільшення пропускної здатності і пропускної здатності. Зокрема, була збільшена причальна лінія, днопоглиблена акваторія, модернізовані конвеєрні галереї і придбано нове обладнання (навантажувачі, конвеєри, пробовідбірники, мобільні стрічкові конвеєри Telestack). Загалом з кінця 2011 року в «Ніка-Теру» інвестовано 1,168 млрд грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button