Без рубрикиОбщество

"У свою адресу я все більше чую невдоволення", - мер міста Миколаєва Олександр Сєнкевич

Сьогодні, 8 лютого, міський голова Олександр Сєнкевич провів нараду зі своїми заступниками, керівниками структурних підрозділів міської ради — повідомила прес-служба міськради.

Мер Миколаєва розповів, що скоро пройде 100 днів з того моменту, як він офіційно вступив на свою посаду. Тому він готується відзвітувати про виконану роботу перед городянами.

Олександр Сєнкевич відзначив, що городяни вимагають швидких змін, які можна відразу побачити і помацати. І, не помічаючи таких, люди починають без розбору критикувати.

«У свою адресу я все більше чую невдоволення. Мовляв, пройшло три місяці, але нічого не змінюється. Дороги не стали кращими, візуально місто з горами снігу. Хоча я постійно пояснюю, що місто у нас не таке багате, щоб вивозити сніг. Прошу городян розуміти, що зараз зима, сніг у цей час — явище природне. Ми розчищаємо дороги і тротуари всією наявною у нас технікою, усіма можливими силами, працюючи максимально ефективно. Але сніг ми не можемо дозволити собі вивозити, тому що гроші, які пішли на паливо, ми могли б витратити на ремонт доріг, які зараз не в найкращому стані. Тому прошу городян поставитися з розумінням до тих недоліків, які можна спостерігати», — сказав Олександр Сєнкевич.

За словами мера, люди не задоволені міською владою, і він не хоче поповнити когорту людей, яких би асоціювали з застоєм.

«Я не хочу стати ще одним чиновником, про якого скажуть: він нічого не зробив, нічого не змінив, — заявив Олександр Федорович. — Насправді зараз ми на порозі серйозних змін. Ми будемо системно вирішувати проблеми міста. Зокрема, зараз розробляється комплексна схема розміщення тимчасових споруд, рекламних споруд. Ми плануємо робити паспортизацію миколаївських доріг, чого ще ніколи не було. Щоб сюди прийшли підприємства, які будуть займатися укладанням якісного асфальту і робити це під гарантії, потрібна паспортизація. Миколаєву вже 226 років, і за цей час у нас жодного разу не була проведена паспортизація доріг. Я не змирюся з перспективою того, що нас будуть називати ледарями і розтринькувачами міського бюджету. Я думаю, що нам треба продовжувати поліпшувати життя городян».

Олександр Сєнкевич відзначив, що для того, щоб городяни отримували більш якісні послуги, необхідно змінити систему роботи органів місцевого самоврядування. Він буде ініціювати такі зміни. Але, як зазначив міський голова, у плані реформ він не прихильник революцій, він за поступові зміни:

«Я не прихильник революційних змін системи. Тому ми будемо діяти не революційно, а використовувати еволюційні методи зміни системи».

Олександр Федорович додав:

— Потрібно міняти систему, тому що нам необхідно давати людям хороший сервіс. Міськвиконком — це, по суті, сервісна організація. Клієнтами нашої організації є городяни. А ми надаємо сервісні послуги. Тому найкращою оцінкою того, як працює наша сервісна організація, є кількість щасливих городян, які зустрілися з нашою роботою. Попереду у нас — створення нового центру надання адміністративних послуг. Ми працюємо над тим, щоб такі послуги надавалися у новій будівлі, і було це цивілізовано.

«Ми хочемо потрапити до трійки міст-лідерів за темпами розвитку», — сказав мер.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button