Общество

Суд подовжив обмеження для екс-керівника Жовтневої податкової, підозрюваного у хабарництві

Суд подовжив встановлені обмеження для колишнього керівника Жовтневої податкової інспекції В’ячеслава Туриці, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення.

Оскільки в судове засідання не з’явились захисники обвинуваченого, останній та прокурор вважали неможливим проведення судового засідання за відсутності адвокатів, оскільки це може порушити право на захист обвинуваченого.

У той же час, обвинувачений не заперечував проти розгляду за відсутності своїх захисників клопотання прокурора про продовження строку дії обмежень, покладених на нього судом, строк дії яких закінчується 19 лютого, повыдомила прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва.

Суд отправил главного налоговика Жовневого района, пойманного на взятке,
на два месяца в СИЗО. С правом внесения залога в 750 тысяч

Так, під час розгляду вказаного клопотання прокурорапідозрюваний частково заперечив проти нього, зазначивши, що з грудня 2015 року він є звільненим з податкової служби за власним бажанням, тож не має змоги впливати на хід слідства, знищуючи документи або спілкуючись із своїми колишніми підлеглими.

На це прокурор заявив, що оскільки обвинуваченим подано декілька заяв, які зареєстровані в ЄРДР, стосовно потерпілого і останній на даний час не допитаний в судовому засіданні, як і інші свідки сторони обвинувачення, та не досліджені матеріали кримінального провадження, зміна обмежень може негативно вплинути на хід розгляду обвинувального акту в суді.

Вислухавши думки учасників судового розгляду, суддя Центрального районного суду Сергій Медюк постановив ухвалу, якою задовольнив клопотання прокурора з приводу продовження строку дії обмежень відносно обвинуваченого та відклав судовий розгляд для повторного виклику захисників у судове засідання, яке відбудеться 25 лютого 2016 року о 15-й годині.

Пойманный на взятке экс-начальник Жовтневой налоговой
хочет податься в бизнес

Нагадаємо, обвинувачений підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України («Одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди»). 15 червня минулого року відомості про кримінальне правопорушення були внесені до ЄРДР.

На думку органу досудового слідства, обвинувачений, обіймаючи відповідальну посаду, підозрюється в тому, що одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 240 тис.грн., за не вжиття контрольно-перевірчих заходів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button