Общество

З початку 2016 року мешканці Корабельного району сплатили близько півтора мільйони гривень війскового збору

Як повідомили в ДПІ у Корабельному районі міста Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області, з початку року до бюджету надійшло 1413,83 тис. гривень військового збору.

Податківці нагадують, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року. Ставка податку складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді зарплати на користь платника податків, та податкові агенти — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, справляння військового збору продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Одночасно розширено базу оподаткування військовим збором: оподаткуванню підлягають всі доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України. Зокрема, до таких доходів, крім зарплати та прирівняних до неї виплат, відносяться: орендна плата, чистий доход ФОП, який перебуває на загальній системі оподаткування, купівля (продаж) рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини, інвестиційний прибуток та інші доходи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button