Общество

СБУ вимагає від газети "Вісник Жовтневщини" документи щодо діяльності, редактор заявляеє, що це тиск на пресу

Як повідомляє Національна спілка журналістів України, до головного редактора газети «Вісник Жовтневщини» (Миколаївська область) в письмовому вигляді звернулося Управління СБУ в Миколаївській області.

В Управлінні вимагали надати статут газети, штатний розпис, рішення райради про призначення головного редактора газети, накази про призначення на посаду членів трудового колективу, посадові обов’язки керівника і працівників, відомості про зарплати і премії.

Працівники СБУ посилалися на п. «д» ч. 2 ст. 12 Закону України «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю». В іншому листі дані вимагали на підставі Закону «Про контррозвідувальну діяльність» та «Про основи національної безпеки».Також посилалися на Закон «Про запобігання корупції», згідно з яким відмовляти у наданні такої інформації заборонено.

Головний редактор газети «Вісник Жовтневщини» Юлія Яковлєва у відповіді на запит зазначила, що зобов’язати надати таку інформацію можуть лише тоді, коли є фактичні дані про організовану злочинну діяльність. Тому вона готова надати інформацію, коли будуть надані обргунтовані пояснення щодо фактичного звинувачення трудового колективу у злочині.

«Огульне звинувачення членів нашого колективу у «організованій злочинній діяльності» є приниженням честі і гідності та дає нам право на захист у передбачений українським законодавством спосіб», – наголошує Яковлєва.

Головний редактор також зазначила, що пов’язує тиск на газету із дією Закону про реформування комунальних ЗМІ.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко говорить, що це вже не перший випадок тиску на ЗМІ через дію цього закону. Він зазначає, що такі дії представників влади не можуть лишатися безкарними.

«Такими діями посадовці і представники правоохоронних відомств призводять до зриву реформ у країні та саботують державну медіаполітику», — зазначив Томіленко.

Телекритика

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button