Общество

"Ми прагнемо змін!" Єдина з Миколаєва, школа № 29 візьме участь у міжнародному проекті "Демократична школа"


Дізнавшись про Всеукраїнську програму освіти для демократичного громадянства в Україні «Демократична школа», Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29,
не вагаючись, вирішила взяти у ній участь і була відібрана організаторами Проекту
(одна з міста Миколаєва).

Програма » Демократична школа» – це спільний проект Європейського Центру ім. Вергеланда та Міністерства освіти і науки України, у співпраці з Радою Європи за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія. Впроваджується з метою підтримки системних реформ у сфері середньої освіти в Україні.

Всеукраїнська програма освіти «Демократична школа» спрямована на поглиблення культури демократії у школі шляхом підтримки демократизації та децентралізації шкільного врядування, пропагування державно-громадського партнерства і розвитку демократичного середовища у школі, а також сприяння побудові навчально-виховної роботи на принципах освіти з прав людини та демократичного громадянства. Програма передбачає співпрацю між школами, представниками місцевої громади (батьків) та органів самоврядування. Структура Програми передбачає сприяння розвитку партнерських зв’язків між школами.

Для участі у Програмі школою № 29 були запропоновані ідеї та шляхи, за допомогою яких можна демократизувати освітній процес, покращити роботу всіх ланок управління у школах і формувати нове покоління – громадян України, які у майбутньому будуть керуватися принципом демократії в управлінні нашою державою.

Ми добре розуміємо, що сьогоднішні школярі – це майбутнє держави, її лікарі, вчителі, інженери, механіки, депутати, які на своїх робочих місцях будуть творити майбутнє. Ми хочемо, щоб майбутнє нашої держави формувалось на принципах демократії, рівності, гідності і розуміння цінності кожної людини і саме для цього беремо участь у Проекті, починаючи позитивні зміни зі своєї школи.

З різних міст України організаторами Всеукраїнської програми «Демократична школа» були відібрані 32 шкільні команди, які у подальшому будуть працювати над демократизацією своїх шкіл і нестимуть свій досвід роботи іншим освітнім закладам свого міста.

1 березня директор школи № 29 Лариса Анатоліївна Грицюк запрошена до міста Киева для участі у конференції з нагоди офіційного відкриття Програми «Демократична школа».

Робота по реалізації Програми з демократичного розвитку школи розпочнеться зі вступного тренінгу, на який запрошені директор школи Лариса Анатоліївна, представники педагогічного колективу, місцевої влади і батьківського комітету школи. Тренінг буде проходити з 19 по 22 березня 2016 року у місті Львові.

Безымянный

Далі, упродовж 2016-2017 навчального року, з командою учнів і вчителів школи будуть працювати експерти, які допоможуть здійснити оцінку потреб для демократичних змін у школі й надаватимуть підтримку у розробці та реалізації шкільних проектів, а також у налагодженні партнерства з громадою та співпраці між школами із різних областей України. Підготовлені Програмою тренери допомагатимуть відслідковувати демократичні зміни у школі на час тривання Програми. Впродовж 2016-2017 навчального року школа зможе навчитися самостійно підтримувати сталість демократичних змін та співпрацю з громадою та місцевою владою.

Українці прагнуть демократичних змін у нашому суспільстві і державі, і сьогодні школа
№ 29 починає ці зміни з себе. Доля країни залежить від кожної людини і насамперед – від сучасної молоді. Створимо майбутнє разом!

Адміністрація ЗОШ №29

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button