Суспільство

Жоден із обвинувачених у посяганні на цілісність України не визнав себе винним на засіданні у Корабельному райсуді (Відео)

ВІДЕО

Цей материал також доступний

1 лютого у Корабельному районному суді міста Миколаєва (суддя – Андрій Федорченко) почали розглядати справу обвинувачених Станіслава Седуна, Костянтина Стадничука і Сергія Вигорницького (на фото – праворуч наліво), яким інкримінується посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, наругу над державними символами, а першим двом – ще й незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами.

Прокурор наглядового відділу за СБУ прокуратури області Ігор Козирєв , який представляє бік обвинувачення, понад 20 хвилин зачитував “Обвинувальний акт від 07.12.205 року за фактами скоєння обвинуваченими кримінальних правопорушень”.

Примітним є те, що правоохоронці знайшли зв’язок між випадками вивішування для публічної демонстрації прапорів так званої новоросії та відповідними святковими датами.

Так, наприклад, прокурор оголосив, що у 2015 році прапори фейкової псевддержави були вивішені:
– на вежі телеканалу «Норма» – у ніч на 8 липня (у річницю Полтавської битви, наслідком якої для України стала Московська військова окупація та обмеження автономних прав козацько-гетьманської держави);
– на конструкції опори лінії електропередач навпроти будівлі супермаркету «Епіцентр» по проспекту Жовтневому – у ніч на 26 липня (день парашутиста);
– у сквері навпроти міжміського автовокзалу – у ніч проти 7 вересня (день військового розвідника)…

Крім того, у низці подібних випадків зловмисники з метою тривалої публічної демонстрації прапорів так званої «новоросії» на підступах до них встановлювали імітаційні вибухові пристрої у вигляді «розтяжок».

Жоден із обвинувачених на засіданні суду не визнав себе винним.

Їхні родичі також переконують оточуючих, що підсудні – добрі чуйні хлопці, які ніколи не обговорювали з ними тему «новоросії», а гранати до них підкинули під час обшуків.

Голову навідріз даю, що СБУшники підкинули. Я почуваюся ображеним! Почав обурюватися, а вони на мене почали кричати… Коли я підписував протокол, то вказав, що цей предмет нам не належить, що гранату підкинули» , – каже Григорій Павлович, дідусь Станіслава Седуна .

https://www.youtube.com/watch?v=hZEJg7wG-rc

Раніше повідомлялася позиція сторони захисту:
«Не витримавши побиття, Стас підписав усі звинувачення на свою адресу» .

Адвокат Станіслава Седуна Микола Трушніков направив відповідні скарги до Верховної Ради, Генпрокуратури, Національного бюро боротьби з корупцією, глави СБУ та Президента України.

{gallery}2016/02/03/3{/gallery}

Нагадаємо, ми писали: «Він патріот», – адвокат любителя «новоросії» з Корабельного, який ратував за приєднання Південного Сходу України до Росії» .

Наталія Бєлова

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button