Без рубрикиОбщество

На Миколаївщині встановлено африканську чуму свиней (ВІДЕО)

Увага! До відома суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням та реалізацією живих свиней, їх забоєм, переробкою та зберіганням продукції!

Адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради доводить до відома, що у Врадіївському районі Миколаївщини за результатами досліджень встановлено африканську чуму свиней (АЧС).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС, на місце виникнення захворювання виїхали фахівці Держветфітослужби України, Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи та державної служби ветеринарної медицини Миколаївської області.

Затверджено План заходів з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зону нагляду та спостереження. Все поголів’я свиней буде знищено згідно з інструкцією.

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) характеризується високою смертністю та завдає значних економічних збитків, зумовлених відсутністю вакцини, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, витратами на проведення моніторингових та діагностичних досліджень, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів в разі загрози чи виникнення хвороби, та торговельними обмеженнями, що запроваджуються для недопущення її розповсюдження.

Памятка по предотвращению распространения
африканской чумы свиней

Основою профілактики даної хвороби в присадибних господарствах населення є: щеплення свиней проти класичної чуми; утримання свиней лише закритими в базах, сараях.

https://www.youtube.com/watch?v=EgPfEjHPqVo

Рекомендується: не допускати вільного вигулу свиней на території населених пунктів, для недопущення їх контакту з дикими кабанами; періодично обробляти свиней та приміщення проти кровососних комах; постійно вести боротьбу з гризунами усіма відомими методами; не завозити свиней без погодження державної служби ветеринарної медицини; не допускати згодовування свиням відходів їдалень громадського харчування; негайно повідомляти державну службу ветеринарної медицини про випадки захворювання свиней або їх падежу. Для унеможливлення контакту збудника АЧС із домашніми свинями, рекомендувати власникам тварин перед входом до приміщення, де утримуються тварини, облаштувати дезінфікуючі килимки, використовуючи для цього: мішковину, тирсу, розчин для дезінфекції (хлорка, хлорамін тощо). Проводити роботу щодо знищення мишоподібних гризунів усіма наявними методами. Не допускати наявність у приміщеннях для утримання свиней, синантропної птиці (горобці, голуби, ворони та інші).

Ветеринарною службою міста Миколаєва проводяться щоденні подвірні обходи приватних домогосподарств населення з метою виявлення хворих або підозрілих у захворювання свиней. Наявному поголів’ю тварин проводяться діагностичні дослідження та профілактичні щеплення. Проводиться дієвий контроль за недопущенням до реалізації на агропродовольчих ринках міста продукції тваринного походження, яка не пройшла ветеринарно-санітарну експертизу в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button