Без рубрикиОбщество

Поліція не може видавати дозволи на зброю через прогалини в законодавстві

У Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області розповіли, що у зв’язку з набранням чинності 7 листопада поточного року Закону України «Про Національну поліцію», на теперішній час залишається неврегульованим на законодавчому рiвнi питання видачі дозволів на право придбання, зберігання, носіння зброї та пристроїв вітчизняного виробництва для самозахисту, а також відкриття та функціонування об’єктів дозвільної системи.

Міністерством внутрішніх справ України не було надано повноважень щодо видачі дозволів на зброю ні Національній поліції, ні іншим органам внутрішніх справ України. З метою врегулювання даного питання, виконавчими органами держави було розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Національну полiцiю».

Зокрема, у даному проекті передбачено, що до врегулювання на законодавчому рiвнi повноважень органів Мiнiстерства внутрiшнiх справ України на органи Національної поліції покладається повноваження видавати, анулювати вiдповiдно до законодавства дозволи по лiнiї дозвільної системи.

Зазначений законопроект був опрацьований комітетами та включений до порядку денного Верховної Ради України протягом цього тижня поточного року.

Таким чином здійснення функцій з оформлення документів та видачі дозволів на право придбання, зберігання, носіння зброї та пристроїв вітчизняного виробництва для самозахисту, а також відкриття та функціонування об’єктів дозвільної системи, буде здійснюватися дозвільною системою Національної поліції України після прийняття та набрання чинності вищезазначеного Закону.

На теперішній час до громадян, які є власниками зброї, та мають прострочені дозволи на право зберігання та носіння зброї та пристроїв вітчизняного виробництва, заходи адміністративного впливу застосовуватися не будуть — до моменту прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Національну полiцiю».

Усім громадян Миколаївщини буде додатково повідомлено про введення у дію вищезазначеного Закону — запевняють у ВДС УПД ГУНП в Миколаївській області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button