Без рубрики

Зарплата в “конвертах” – загальна проблема, яку потрібно вирішувати спільними зусиллями

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області інформує, що легалізація трудових ресурсів є одним із пріоритетних напрямків діяльності державної фіскальної служби України. Виведені з тіні заробітні плати – це сплачені податки і соціальний захист незахищених верств населення.

Легалізація заробітної плати є одним з резервів наповнення бюджету, кошти якого витрачаються на фінансування пенсій та грошової допомоги. Тож, коли підприємства та приватні підприємці застосовують нелегальні схеми виплати заробітної плати, що в свою чергу призводить до скорочення надходжень в бюджет, це перешкоджає проведенню соціальних реформ та негативно впливає на добробут кожного мешканця нашого міста та регіону в цілому.

Фахівці ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області підкреслюють — аби знизити податкове навантаження, що є однією з причин використання нелегальних працівників і виплати зарплати у «конверті», прийнято Закон України № 219-VIII, який набрав чинності 13 березня 2015 року.

На думку податківців, він сприятиме не тільки зменшенню навантаження на фонд оплати праці, а й вплине на роботодавців, які більш активно офіційно працевлаштуватимуть своїх працівників.

Нагадаємо, що цим законом змінено критерії застосування понижуючого коефіцієнта єдиного соціального внеску при нарахування заробітної плати (доходів) фізичним особам. Зокрема, платник може застосувати понижуючий коефіцієнт від 0,4 до 0,99, якщо виконуються одночасно такі умови:

— база нарахування єдиного внеску в розрахунку на одну застраховану особу в звітному місяці збільшилась на 20 і більше відсотків порівняно з середньомісячною базою нарахування єдиного внеску платника за 2014 рік в розрахунку на одну застраховану особу;

— після застосування коефіцієнта середній платіж на одну застраховану особу в звітному місяці складе не менше ніж середньомісячний платіж на одну застраховану особу платника за 2014 рік;

— кількість застрахованих осіб у звітному місяці, яким нараховані виплати, не перевищує 200 відсотків середньомісячної кількості застрахованих осіб платника за 2014 рік. Ця умова не застосовується до фізичних осіб-підприємців-роботодавців.

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва
ГУ ДФС у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button