Без рубрикиОбщество

Платники єдиного податку та єдиного внеску на загальнообов'язкове держсоцстрахування з Корабельного наповнюють бюджет

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області інформує, що за січень — листопад 2015 р. платники єдиного податку – юридичні та фізичні особи наповнили місцеву скарбницю на 12 516 800 гривень.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року сума надходжень зросла на 2494,4 тисяч гривень, або на 125%.

Фахівці фіскальної служби відзначають збільшення відрахувань єдиного податку як від юридичних, так і від фізичних осіб, які працюють за спрощеною системою оподаткування.

Нагадаємо, юридична особа, яка є платником інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу України, один раз протягом календарного року може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування. Для цього необхідно подати заяву до підрозділу фіскальної служби не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Додатково повідомляємо, право на застосування спрощеної системи оподаткування в наступному календарному році мають платники єдиного податку за умови не перевищення протягом календарного року обсягу доходу, встановленого для відповідної групи платників єдиного податку (п. 292.16 ст. 292 ПКУ).

Згідно з п.п. 3 п. 291.4 ст. 291 ПКУ обсяг доходу для платників єдиного податку третьої групи юридичних осіб – суб’єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми протягом календарного року не повинен перевищувати 20 млн. гривень.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених гл.1 р.XIV ПКУ.

Крім того, з початку року платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування спрямували до бюджету 147 778 600 грн, що на 15 560 700 грн. більше, ніж минулоріч. Зокрема, у листопаді сплачено 14534,6 тис. грн, що на 2586,6 тис.грн більше відповідного періоду минулого року.

Додатково нагадуємо, що відповідно до змін, внесених Законом України від 17.09.2015р. №704-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» з 1 вересня 2015 року підвищено прожитковий мінімум та мінімальну заробітну плату. В зв’язку з цим, платники повинні здійснити перерахунок нарахованих сум єдиного внеску за період з 1 вересня 2015 року та відобразити такі суми у звітності з єдиного внеску за жовтень – грудень 2015 року.

У разі здійснення платниками перерахунку єдиного внеску, пов’язаного із зміною розміру мінімальної заробітної плати та розміру максимальної величини, з якої справляється єдиний внесок, передбачених Законом № 704, штрафні санкції за донарахування платником своєчасно не нарахованого єдиного внеску фіскальним органом не застосовуються.

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва
ГУ ДФС у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button