Общество

Апеляційний суд підтвердив повернення громаді ділянки на "Маяку", яку Крисенко продав за немаленькі гроші

Сьогодні, 29 грудня 2015 року відбувся розгляд апеляційної скарги відповідача Коровниченка В.В. на рішення суду першої інстанції за позовом прокурора Корабельного району м. Миколаєва в інтересах держави в особі Миколаївської обласної державної адміністрації та Державного підприємства «Миколаївське лісове господарство» до Миколаївської міськради, Крисенка А.В. та Коровниченка В.В. про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору купівлі-продажу та державного акту на право власності на землю, і витребування земельної ділянки.

Суд Корабельного району повернув громаді ще одну ділянку на
«Маяку», виділену брату депутата-«регіонала» Крисенко

У судове засідання, крім учасників процесу, з’явилися активісти на чолі з Ігорем Дерев’янком. Засідання розпочалося з оголошення вимог апеляційної скарги, які в повному обсязі підтримали відповідач та його представник Матвеєв Є.С., однак які повністю заперечували прокурор та інші представники учасників процесу, — повідомляє прес-секретар суду.

Дослідивши матеріали цивільної справи та вислухавши всіх учасників процесу, вирішивши питання про призначення земельно-технічної експертизи, на якій наполягав представник позивача, колегія суддів апеляційного суду рішення Корабельного районного суду м. Миколаєва від 24 вересня 2015 року за позовом прокурора залишила без зміни.

Головуючим у справі суддею Лівінським І.В. проголошені вступна та резолютивна частина ухвали колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Миколаївської області від 29 грудня 2015 року, якими апеляційну скаргу позивача відхилено в повному обсязі.

Після чого суддя роз’яснив строк, коли буде виготовлений повний текст ухвали, право на її оскарження, і з вигуками «Слава Україні!» присутні учасники процесу та громадські активісти пішли з зали засідань апеляційного суду.

Член Тимчасової комісії щодо перевірки законності відведення земельних ділянок громадянам для будівництва приватних житлових будинків в районі вул. Мендєлєєва у Корабельному районі м. Миколаєва, затвердженого Рішенням Миколаївської міської ради № 62/54 від 24.06. 2014 р., Ігор Дерев’янко додав:

«Ділянка по вул. Гагаріна, 2/1 була відведена Миколаївською міською радою у 2005 році громадянину Крисенко А.В., брату депутата міської ради (на той час від ПР, а зараз «Нашого Краю») Крисенко О.В., який у 2008 р. перепродав її гр. Коровниченко.

24.09.2015 року Корабельний районний суд повернув ділянку державі. Апелянт Коровниченко В.В. з своїм адвокатом були присутні у засіданні, а от Крисенко А.В., незважаючи на неодноразові повідомлення, не прийшов, як і раніше не приходив на чисельні слухання у суді першої інстанції. Апеляційний суд відхилив клопотання апелянта про призначення земельно-технічної експертизи.

ВПЕРШЕ під час судових розглядів було озвучено ринкову вартість, за яку було Крисенко А.В. продав ділянку в лісі «Маяк». Сума склала 25 000 $ США в гривневому еквіваленті«.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button