Общество

"Флагмани освіти": директори декількох навчальних закладів Корабельного району отримали почесні нагороди

Традиційно напередодні Дня Святого Миколая та новорічних свят проводиться урочиста нарада працівників галузі освіти міста, на якій підводять підсумки роботи за поточний рік, обговорюють питання організації дозвілля для дітей у святкові дні, проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання в 2016 році.


18 грудня
така нарада відбулася в міському Будинку вчителя. У ній взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, його заступник Євген Шевченко, начальник управління освіти Ганна Деркач, директори загальноосвітніх шкіл міста, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

IMG 1460

Відкриваючи нараду, Ганна Деркач розповіла про те, що галузь освіти в Миколаєві найбільша і потужна: 17,5 тисяч дошкільнят, які виховуються у 90 навчальних закладах, 40 тисяч 361 учень, які навчаються в 72 школах (11 шкіл нового типу, 5 різнопрофільних ліцеїв, 5 гімназій, муніципальний колегіум), 106 студентів муніципального академічного коледжу, 7 позашкільних навчальних закладів, на базі яких функціонують 842 гуртки (їх, у свою чергу відвідують більше 12 000 дітей). Навчають і виховують юних миколаївців майже 10 тисяч працівників галузі.

IMG 1461

Про якість освіти миколаївських школярів говорять такі показники: 149 золотих і срібних медалістів, 7 школярів отримали стипендії Президента України, один — стипендію ім Т.Г.Шевченка, 112 випускників 9-их класів отримали свідоцтва з відзнакою.

Олександр Сєнкевич насамперед привітав керівників навчальних закладів міста з наступаючим Днем Святого Миколая та новорічними святами, зазначивши, що знає труднощі їх роботи, оскільки сам працював викладачем:

«Міський голова не може впливати на розмір заробітної плати педагогів, але може змінити інфраструктуру навколо вас, чим міська влада і планує займатися. Я сподіваюся на хорошу співпрацю. Мої двері для вас завжди відкриті».

Говорячи про те, як буде розвиватися Миколаїв, мер назвав два основні вектори: освіту і транспортно-логістичний хаб (морегосподарський комплекс).

— Освіта необхідна для того, щоб «затягнути» в місто інвестиції. Інвесторів цікавлять прозорі умови ведення бізнесу, — це я можу їм забезпечити, і безпосередньо кваліфіковані кадри, які починаються зі школи. У нас попереду дуже цікаві програми, які я хотів би впровадити. Це і підвищення комп’ютерної грамотності, і велика увага вивченню англійської мови, яка зараз є «must have». Усього цього без вас не зробити, — підкреслив Олександр Федорович.

Мер виконав приємну місію і вручив Ірині Романиченко (начальнику відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти Миколаївської міськради) Почесну грамоту міського голови, а  Ларисі Грицюк (директору школи № 29), Ларисі Шалар (директору єкономічного ліцею № 1), Наталії Малишевій (директору ДНЗ № 140), Наталії Боярській, Луїзі Дундалевич, Світлані Боднарук та Ганні Деркач — сертифікати учасників Міжнародного форуму «Науковці та освітяни України в ім’я утвердження миру, стабільності та розвитку суспільства» та нагороди загальнонаціонального конкурсу «Флагмани освіти і науки України», — повідомила прес-служба міськради.

IMG 1533

IMG 1477

Нагадаємо, ми писали: «Є тільки місце для любові до них»… Медаллю «За відданість справі» вирішили нагородити вчителя батьки її учнів зі школи №48

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button