Общество

Відбулося попереднє слухання у справі щодо перешкоджання діяльності журналіста

У Центральному районному суді м. Миколаєва відбулося підготовче засідання у справі за обвинуваченням адміністратора миколаївського інтернет-клубу у перешкоджанні професійній діяльності кореспондента інформаційного агентства.

Справа розглядається під головуванням судді Центрального районного суду м. Миколаєва
Світлани Скрипченко
.

В обвинувальному акті, завершеному прокуратурою Центрального району м. Миколаєва, зазначається, що 25 липня цього року до Центрального райвідділу міліції м. Миколаєва надійшла заява кореспондента інформаційного агентства «Українська Медіа Група»
А.П. Лохматова — про перешкоджання його професійній діяльності з боку адміністратора інтернет-клубу, розташованого на проспекті Леніна.

У листопаді до райвідділу надійшла ще одна заява А.П.Лохматова — щодо завдання йому 25 липня поточного року удару та вчинення відносно нього інших насильницьких дій.

За обома заявами відкриті кримінальні провадження, які згодом були об’єднані міліцією в одне.

Органом досудового розслідування встановлено, що у вказаний день кореспондент А.П.Лохматов прибув до інтернет-клубу, де почав здійснювати відео- та фотозйомку, керуючись ч.1 ст.307 Цивільного кодексу України. Він сфотографував адміністратора клубу, жінку 1981 року народження, яка, помітивши це, намагалася вирвати з рук журналіста фотокамеру та посвідчення журналіста, а також вчиняла інші насильницькі дії, чим умисно перешкоджала його законній професійній діяльності.

Окрім того, як зазначено в обвинувальному акті, жінка умисно штовхнула А.П.Лохматова в спину та неодноразово ударила в плече, внаслідок чого він відчув фізичний біль і
не отримав тілесні ушкодження.

Адміністратору інтернет-клубу інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.171 та ч.1 ст.126 КК України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста; умисне завдання удару та вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень).

Заслухавши учасників та визначивши, що перешкод до початку судового процесу немає, суддя постановив ухвалу про призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні.

Судове засідання призначено на 11 грудня 2015 року, початок о 14.30.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

Нагадаємо, ми писали:
«Администратору интернет-клуба сообщено о подозрении в препятствовании деятельности журналиста. Открытым остается вопрос по другим аналогичным случаям»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button