Без рубрикиОбщество

Як у Корабельному моніторили місцеві пожежі і надзвичайні ситуації та навчали складати електронні петиції (ВІДЕО)

Під головуванням О. Цуканова 23 листопада 2015 р. відбулась апаратна нарада за участю заступників голови, апарату адміністрації Корабельного району
та керівників районних служб.

Крім інших питань, на порядку денному були розглянуті й такі:

Про моніторинг пожеж та надзвичайних ситуацій, які трапилися на території Корабельного району міста Миколаєва, доповів Остафій Олександр Іванович – начальник Корабельного районного відділу ГУ ДСНС України в Миколаївській області:

https://www.youtube.com/watch?v=rawCjS6b7tM

Отже, з початку 2015 року в Корабельному районі виникло 157 пожеж
(за аналогічний період 2014 року — 129 пожеж, ріст складає 19,4%), з них «Пожежі в житловому секторі» — 40 (2014 рік — 54 пожеж зниження на 27,8 %), пожежі на транспорті 9 (2014 — 10, зниження на 10 % ) та на відкритих територіях -103 (2014 рік — 62, ріст на 64,5 %); на об’єктах — 5 (2014 — 3 пожежі ріст на 25 %). В наслідок пожеж загинуло 3 особи (у порівнянні з 2014 роком — 2 особи).

Причинами виникнення пожеж стали: необережне поводження з вогнем — 125 випадків, підпал — 10 випадків, коротке замкнення електромережі — 12 випадків, необережне поводження з вогнем під час паління — 5 випадки, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей — 1 випадок, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів — 2 випадки, порушення правил пожежної безпеки при проведені вогневих та електрогазозварювальних робіт —
2 випадки.

«Было очень страшно». Жители Корабельного благодарны
мчс-никам за спасение котенка, просидевшего 5 суток на тополе

З настанням опалювального сезону зросла кількість випадків виникнення пожеж у житловому секторі. Пожежі такого характеру мають значні наслідки та зазвичай дуже трагічно закінчуються. Прикладом може стати випадок загоряння житлового будинку в селі Благодатне Арбузинського району, в наслідок пожежі загинуло троє дітей — 2012, 2013 та 2014 років народження.

Саме з метою запобігання загибелі людей на пожежах з початку жовтня не території Корабельного району розпочалась операція «Житло», в ході проведення якої особовим складом районного відділу та підпорядкованої частини проводиться інструктаж серед жителів району про дотримання правил пожежної безпеки у побуті, роздається агітаційно-роз’яснювальна документація на протипожежну тематику, а саме: 12 листопада 2015 року Корабельним РВ у м. Миколаїв ГУ ДСНС України у Миколаївський області спільно з співробітниками служби у справах дітей та місцевими ЗМІ проведений рейд по житловому сектору.

22 листопада 2015 року Корабельним райвідділом у м. Миколаїв спільно з громадською організацією «Миколаївська обласна дитяча спілка дружин юних пожежних рятувальників «Блискавка» проведена акція «Зробимо життя безпечним» біля міського Палацу культури «Корабельний», в ході акції проведена роз’яснювальна робота з батьками та дітьми на тему «В побуті контролюй дрібни пі», «Вогонь друг і ворог», розповсюджена наглядна агітація дітям і дорослим.

З початку 2015 р. у Корабельному районі зареєстрована 1 надзвичайна ситуація місцевого рівня. Так, 05.10.2015 року виникла ситуація техногенного характеру об’єктового рівня пов’язана з дорожньо-транспортною пригодою на території Корабельного району м. Миколаєва за участю маршрутного таксі та вантажного автомобіля «Мегсеdеs 814Б». В результаті ДТП 2 особи загинуло, ще 21 особа травмована.

«Это рано или поздно должно было произойти».
О дтп — жители Корабельного, уставшие
ездить в маршрутках, «как селедка»

Також у 2015 році зареєстровано 8 надзвичайних подій (НП) — (за аналогічний період 2014 року зареєстровано 13 НП). Що стосується надзвичайних подій, то їх кількість у порівняні з минулим роком зменшилось на 38 %.

За повідомленням начальника Корабельного районного відділу ГУ ДСНС, розподіл кількості надзичайних подій по видам виглядає так:

— виявлення вибухонебезпечних предметів часів ВВВ — 2 події, знайдено і знищено
2 ВНП (2013 рік — 5 подій, знищено 6 ВНП);

— загибель на водних об’єктах — 1 випадок, загинула 1 особа (2014 рік — 1 випадок, загинуло 1 особа);

— виявлення хімічно небезпечних речовин — не зафіксовано (2014 рік — не зафіксовано);

— отруєння людей — 1 випадок, постраждало 2 особи (2014 рік -1 подія, постраждало
3 осіб з них 2 дітей);

Кровавое ДТП на «перегоне»: милицейский автомобиль и
«Таврия» столкнулись практически лоб в лоб. Видео

— ДТП — 1 випадок, постраждало 2 особи (2014 рік -1 подія, постраждала 2 особи, з них одна дитина); (дивна статистика, чи не так? — ред.);

Одно из десятков ДТП: в Корабельном районе «Дэу» врезался
в «КаМАЗ», пассажиру легковика практически оторвало голову

— хибні замінювання — 1 випадок (2014 рік- 5випадків).

Про Електронну петицію – нову форму звернень громадян присутніх на нараді ознайомила Кліндух Анна Олександрівна – головний спеціаліст відділу організаційної роботи та юридичного забезпечення:

https://www.youtube.com/watch?v=D6nELEYFvWQ

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button