Без рубрикиОбщество

Електронні послуги тепер доступні і миколаївцям

Сьогодні, 24 листопада, заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь провів нараду з головами міст та районів щодо впровадження електронних послуг.

«До Миколаєва приїхали люди з різних куточків України — це ті, хто так чи інакше займається розвитком електронних послуг. Тут і представники громадських організацій, які на волонтерських засадах займаються цією справою, і досягли великих результатів в цьому напрямку.

Тут і представники комерційних структур, які презентують свої IT-продукти, які вже знайшли своє місце на ринку IT-послуг. Тут і представники органів місцевого самоврядування, які з ентузіазмом взялися за реалізацію цього напрямку й вже мають певні напрацювання і досвід. Сподіваюсь, що нарада буде продуктивною і цікавою», – сказав на початку заходу В’ячеслав Бонь.

42069

Голова громадської організації Дмитро Дубілет презентував портал електронних послуг. Зокрема він розповів, що більше півроку тому громадські активісти об’єдналися та створили портал igov.org.ua.

«Ми впевнені, що це найкращий спосіб боротьби з корупцією, спосіб боротьби за ефективність державного апарату та нарешті – це зручно для громадян, які можуть ту чи іншу державну послугу отримати в декілька кліків через Інтернет. Цей портал підтримано Адміністрацією Президента та Кабінетом Міністрів і до останнього часу у нас було декілька пілотних областей, де ми запускали одна за одною державні послуги в електронному вигляді. Миколаївська область стала однією з перший областей куди ми завітали після місцевих виборів для того, щоб разом з вами та місцевими активістами розпочати переводити послуги в електрону форму».

За його словами в Україні більше 1,2 тисяч державних послуг. В Дніпропетровську, Києві, Львові в пілотному режимі вже запущено біля 120 різних послуг, серед яких і оформлення субсидій, отримання допомоги по дитині та паспорту, реєстрація авто та місця проживання. Всі послуги, які уже функціонують за один день можна запустити і в будь-якому місті Миколаївської області.

«З вами на зв’язок виходить один з активістів iGov, який ознайомить з 150 послугами, які ми вже запустили. Після чого ми запустимо в тестовому режимі перші 5 послуг на ваш вибір. Після тестування будуть запущені наступні, поки не запустимо всі державні послуги, які є в нашій країні, — розповів Дмитро.

Вознесенський міський голова Віталій Луков поділився напрацюваннями та першими досягненнями впровадження проекту «Електроне місто Вознесенськ». На першому етапі головною задачею було привернути увагу IT-спеціалістів. Тому організували IT-weekend, розпочали активну співпрацю з представництвом Google, провели нульову стратегічну сесію. На сьогоднішній день успішно реалізовується другий етап, а саме надання послуг. Так поки що надається 2 послуги: довідка з Державного земельного кадастру та електронні копії витягів з розпоряджень міського голови, рішень, прийнятих міською радою та виконавчим комітетом. За його словами ще 11 послуг для вознесенців знаходяться в стадії тестування.

В’ячеслав Бонь зазначив, що приклад впровадження електронних послуг у Вознесенську демонструє приклад практичної реалізації задуму проекту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button