Без рубрикиСуспільство

Кабмін заборонив пересуватися дорогами загального користування вантажівками вагою понад 46 тонн

Кабінет Міністрів України заборонив рух транспортних засобів з фактичною масою понад 40 тонн та контейнеровозів понад 46 тонн автомобільними дорогами загального користування під час перевезення товарів, що діляться. Також вантажівкам, важчим за 24 тонни, заборонили їздити дорогами місцевого значення.

Про це йдеться в постанові Кабміну No869 від 21 жовтня

“Рух транспортних засобів та їх складів з навантаженням на одну вісь понад 11 тонн, спарені осі – понад 16 тонн, побудовані осі – понад 22 тонни або фактичною масою понад 40 тонн (для контейнеровозів – навантаження на одну вісь – понад 11 тонн, подвійні осі – понад 18 тонн, побудовані осі – понад 24 тонни або фактичну масу понад 44 тонни, а на маршрутах, встановлених Укравтодором та Державтоінспекцією для них, – понад 46 тонн) у разі перевезення розділених вантажів автомобільними дорогами заборонено”, — йдеться в документі.

У разі місцевих доріг рух транспортних засобів з навантаженням на вісь понад 7 тонн або фактичною масою понад 24 тонни забороняється.

У Мінінфраструктури зазначають, що нові зміни в правилах дорожнього руху сповільнять катастрофічні темпи руйнування доріг України, що дозволить зекономити державі мільярди гривень на їх подальше відновлення”. Найближчим часом дорожні служби всіх регіонів оприлюднять інформацію про нові обмеження на офіційних сайтах та встановлять відповідні дорожні знаки.

Водночас директор Департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг та автотранспорту Міністерства інфраструктури України Роман Хміль зазначив, що найближчим часом міністерство збільшить штрафи для порушників та забезпечить необхідну кількість вагових балів на українських дорогах.

“Зараз почнуть діяти жорсткі правила. Для ефективного контролю ми значно збільшуємо штрафні санкції за порушення, будуємо мережу з 200 пунктів автоматичного вагового контролю автомобілів «на ходу», а також закуповуємо 100 мобільних вагових комплексів. З 2016 року на дорогах працюватиме нова транспортна інспекція “Укртрансбезпекосность”, яка використовуватиме сучасні засоби відеофіксації та вагового контролю “на ходу” і таким чином забезпечуватиме неухильне дотримання вагових норм та рятуватиме наші дороги від руйнування”, – сказав він. Прес-служба Мінінфраструктури процитувала слова Хміля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влітку цього року в Миколаївській області двічі намагалися встановити ваговимірювальні комплекси, але перевізники виступили проти цього.

“Crime.NET”

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button