Общество

Чергова ділянка роздеребаненого лісу "Маяк" повернута у власність держави

19 листопада 2015 року Корабельним районним судом винесено вже 24-те рішення на користь держави та громади м. Миколаєва у справі з незаконного відведення землі в рекреаційній зоні урочище «Маяк» («Жовтневе»).

Справу розглядав суддя Безпрозванний В.В.. Відповідач громадянка Кондра Т.М., яку в суді представляв адвокат.

Корабельна прокуратура у своєму позові вимагала повернути у власність держави ділянку по вул. Гагаріна, 2/4, яка була відведена Кондрі Т.М., рішенням Миколаївської міської ради у 2007 році.

Під час багатомісячного розгляду, з’ясувалась цікава інформація. Нагадаємо, що згідно «Лісового Кодексу» землі лісового фонду є державною власністю, у особі обласних державних адміністрацій, а користувачами є лісові господарства. Ліс «Маяк» у лісовому фонді з 1966 року. Але, ММР, яка має право розпоряджатись виключно землями комунальної власності, відвела землі саме лісового фонду. Навіть у відповідному рішенні міськради вписано формулювання: «…за рахунок земель ДП «Миколаївське лісове господарство»…». Кондра Т.М. отримала погодження та сплатила «збитки за неотримання прибутку» також саме ДП «Миколаївське лісове господарство», а не міській раді. Реальний власник — облдержадміністрація не була сповіщена, що без неї відводять землі державної власності і відповідно до вимог того ж «Лісового Кодексу», не отримувала компенсації за «втрати лісовому господарству».

Дуже дивним було ствердження представника відповідача, який наголошував, що саме рішення ММР й є вилученням землі з державної власності. Це як? Без відома власника, без складання відповідних актів?

Нарешті суд визнав рішення ММР незаконним та скасував його. Ділянка повертається у державну власність.

І це подвійно приємне тому, що вже на протязі більш 2-х місяців з різних причин було перенесено з два десятки судових засідань, пов’язаних з справою лісу «Маяк».

Член Тимчасової комісії щодо перевірки законності відведення
земельних ділянок громадянам для будівництва приватних житлових
будинків в районі вул. Мендєлєєва у Корабельному районі м. Миколаєва,
затвердженого Рішенням Миколаївської міської ради № 62/54 від 24.06. 2014 р.,
 Дерев’янко І.А.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button